Ana Sayfa Haberler iOS: iPhone’da Kişiye Özel Zil Sesi Nasıl Ayarlanır?

iOS: iPhone’da Kişiye Özel Zil Sesi Nasıl Ayarlanır?

0
iPhone Kişiye Özel Zil Sesi

Yıllardır Apple, iPhone’unu daha akıllı hale getirmek için mücadele etti. iPhone’un daha akıllı hale getirilmesi sürecinde Apple, giderek daha karmaşık hale gelen temek düzeydeki iPhone özelliklerini sunmak zorunda kaldı. Örneğin, iPhone için özel bir zil sesi oluşturmak ve bunu zil sesi olarak ayarlamak son derece karmaşıktır.

Nitekim Apple, kişiye özel zil sesi tanımlama özelliğini iOS platformunda yıllardır sunuyor ve bu özelliği kullanarak kişiye özel zil sesi tanımlamak son derece kolay.

Yıllar geçtikçe, bu özelliğin son derece popüler hale geldiğine tanık olduk ancak son zamanlarda pek kullanılan, hatta bilinen bir özellik olmaktan çıkarak iOS’un arka planında kalmış olması dikkat çekiyor.

Kişiye özel zil sesi tanımlanması genel olarak son derece kullanışlıdır. Dolayısıyla, iPhone’unuzdaki kişiler için özel zil sesleri ve SMS tonu tanımlayabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

iPhone’da Kişiye Özel Zil Sesi Nasıl Ayarlanır?

1) Öncelikle Kişiler uygulamasını açın.

2) Üstteki arama çubuğuna dokunarak veya parmağınızla kaydırarak özel zil sesi ayarlayacağınız kişiyi bulun ve isminin üstüne dokunun.

3) Ekranın sağ üst köşesindeki “Düzenle” seçeneğine dokunun.

4) Zil Sesi seçeneğine dokunun ve iOS’ta yerleşik olarak sunulan zil seslerinden herhangi birisinin üstüne dokunup ekranın sağ üst köşesindeki “Bitti” seçeneğine dokunun.

iOS Kişiye Özel Zil Sesi Tanımlama

5) Benzer şekilde, kişiye özel SMS tonu ayarlamak için kişi düzenleme ekranında SMS Tonu’nu seçeneğine dokunabilir ve dilediğiniz SMS tonunu ayarlayabilirsiniz.

Artık, kişiye özel zil sesi ve SMS tonu ayarladığınız kişiden gelen çağrı veya SMS’lerde tanımladığınız zil sesi veya SMS tonu çalacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz