Ana Sayfa Haberler iPhone Durum Çubuğu Nasıl Gizlenir?

iPhone Durum Çubuğu Nasıl Gizlenir? [Jailbreak Tweak]

0
iPhone Durum Çubuğu Nasıl Gizlenir

iPhone‘un durum çubuğunda birtakım simgeler görünür. Bu simgeler; hücresel ağın sinyal gücü, hücresel bağlantı türü (LTE, 4G, 3G, Edge, GPRS), Wi-Fi ağına bağlıysanız Wi-Fi, VPN kullanıyorsanız VPN, konum, yön kilidi, rahatsız etme modu, alarm ve pil seviyesi gibi.

iPhone Durum çubuğunda gösterilen temel bilgiler ve simgeler iPhone’un kullanılabilirliğini artırırken kimi zaman karmaşaya yani görüntü kirliliğine neden olabilir.

Eğer, duvar kağıdınızı daha görünür kılmak, iPhone’unuzun durum çubuğundaki karmaşıklığı bir diğer deyişle görüntü kirliliğini gidermek istiyorsanız durum çubuğunu gizlemeniz faydalı olabilir. Bunun için Jailbreak’li iPhone’larda kullanılabilecek oldukça kullanışlı bir tweak var; HideStatusBarItems.

iPhone’un Durum Çubuğu Nasıl Gizlenir?

HideStatusBarItems Tweak’ini Yükleme

Jailbreak’li iPhone’unuzda Cydia uygulamasını açın ve alt menüdeki arama simgesine dokunup arama alanına “hidestatusbaritems” yazın. Arama sonuçları arasından tam arama sonucunuzla eşleşen tweak’e ve ardından ekranın sağ üst köşesindeki “Install” yani “Yükle” seçeneğine dokunun.

HideStatusBarItems Tweak Yükleme

Tweak’in onay sayfasında, kurulumu tamamlamak için sağ üstteki “Confirm” yani “Onayla” yazısına dokunun. Tweak şimdi cihazınıza indirilecek, işlemin tamamlanmasını bekleyin

Kurulum işleminin sonlandırılması için “Restar SpringBoard” yani “SpringBoard’u Yeniden Başlat” seçeneğine dokunun.

HideStatusBarItems Tweak Yükleme Tamamlama

Durum Çubuğunda Gizlenecek Simgeleri Seçme

Artık, iPhone’un durum çubuğundaki belirli öğeleri gizlemekte özgürsünüz. Durum çubuğunu bir bütün olarak veya belirli simgeleri gizleyebilirsiniz. Bunu yapabilmek için Ayarlar uygulamasını açın ve HideStatusBarItems menüsüne dokunun.

Yapacağınız ilk şey “Enable Tweak” seçeneğinin yanındaki anahtarın açık yani yeşil renkli olmasını sağlamak olmalı.

iPhone Durum Çubuğunu Gizleme

Ardından iPhone’un durum çubuğundan gizlemek istediğiniz simgeler arasında seçim yapabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz