Ana Sayfa Apple OLED Ekran Üreticileri Apple için Sıraya Girdi!

OLED Ekran Üreticileri Apple için Sıraya Girdi!

0
Apple OLED Ekran iPhone X

Apple, iPhone X için OLED ekran konusunda sadece Samsung’a güveniyor ancak The Wall Street Journal’ın haberine göre, birçok tedarikçi OLED ekran üretimini geliştirerek Apple’ın tedarikçisi olmak istiyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/16/2018-iphone-modelleri-samsung-icin-sonun-baslangici-olabilir/]

Haberde, BOE Technology Group’un gelecekteki iPhone modelleri için Apple’a OLED ekran tedarik etmek istediği belirtiliyor. Şu anda BOE, iPad ve MacBook için ekran tedarik ediyor ve geniş LCD ekranların bir numaralı tedarikçisi konumunda.

BOE, Apple’a ekran tedarik eden ve Pekin şehir hükümeti tarafından kontrol edilen tek Çinli ekran üreticisi. Apple’ın OLED ekran tedarikçisi olarak BOE’yi tercih etmesi durumunda Çin hükümeti ile ilişkilerini geliştirebilir. Aynı zamanda, Japonya ve Güney Kore ile rekabet eden Çin için Apple ile çalışmak mükemmel bir fırsat olabilir.

Çinli tedarikçi BOE’nin geçmişte sadece LCD ekran üretmesi şirket için büyük bir handikap ve OLED ekran üretebilmesi için aşması gereken birtakım engeller var. Çünkü, Samsung, LG gibi Güney Koreli şirketler artık OLED ekran üretimi konusunda uzmanlaştılar ve BOE’nin şu aşamada bu firmalarla rekabet etmesi pek mümkün değil.

Apple, iPhone X ve OLED ekranlı 2018 iPhone modelleri için Samsung’a güveniyor olsa da, endüstri kaynaklarından edinilen bilgilere göre, LG’nin bu yılki iPhone modelleri için üç milyon ila beş milyon arasında OLED ekran tedarik etmek için hazırlık yaptığı söyleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/13/lg-display-2018-iphonelar-icin-milyonlarca-oled-ve-lcd-ekran-uretimini-kapti/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz