Ana Sayfa Haberler 2018 iPhone Modelleri için Sınırlandırılmış Güç Adaptörü Desteği!

2018 iPhone Modelleri için Sınırlandırılmış Güç Adaptörü Desteği!

0
2018 iPhone 18W Güç Adaptörü

Apple’ın, Eylül ayında piyasaya sürmesi beklenen 2018 iPhone modellerinin kutusuna, daha hızlı şarj için 18W güç adaptörünü dahil edeceğini gösteren iddiaları daha önce sizlerle paylaşmıştık.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/18/18w-usb-c-guc-adaptoru-2018-iphonelarin-kutusuna-dahil-olabilir/]

Gelen yeni bilgilere göre, Apple, 18W güç adaptörünü 2018 iPhone modellerinin kutusuna dahil etme konusunda kararlı, ancak hızlı şarj için sınırlandırılmış güç adaptörü desteği söz konusu olabilir

Sınırlandırılmış Güç Adaptörü Desteği

Japon blog Mac Otakara, tedarikçi kaynaklarından edindiği bilgileri gerekçe göstererek, 2018 iPhone modellerinin yüksek hızda şarj edilebilmeri için USB-C Kimlik Doğrulaması sertifikasının veya C-AUTH sertifikasının aranacağını iddia ediyor. Yani, sertifikasız güç adaptörlerini kullanarak 2018 iPhone modellerini şarj etmek istenildiğinde, iPhone’da bir uyarı ekranı çıkacak ve güç adaptörünün 18W olan şarj gücü 2.5W ile sınırlandırılacak.

USB-C Kimlik Doğrulaması [kimlik doğrulaması detayları], uyumlu olmayan USB güç adaptörlerine karşı koruma sağlamak ve USB aygıtlarındaki gömülü donanım veya yazılımlardan kaynaklanan riskleri azaltmak için kullanılıyor. Bu nedenle, Apple’ın asıl ilgilendiği konunun güç adaptörünün orijinal veya lisanslı olması değil, doğrudan şarj güvenliği olduğu görülüyor.

Apple, 1.000’den fazla üyesi olan USB Implementers Forum’un üye şirketlerinden sadece biri. Bu sayede, uyumlu güç adaptörleri çok çeşitli markalardan temin edilebilir ancak Hepsiburada, n11, Aliexpress, Amazon gibi online mağazalardan 18W’lık rasgele bir güç adaptörü satın almadan önce, adaptör üreticisinin USB Implementers Forum‘una üye olup olmadığını kontrol etmek gerekebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz