Ana Sayfa Haberler iOS 12, HomePod için Birbirinden Önemli Özellikleri Beraberinde Getiriyor!

iOS 12, HomePod için Birbirinden Önemli Özellikleri Beraberinde Getiriyor!

0

Bu sonbaharda iOS 12 ile yayınlanacak olan yeni HomePod ürün yazılımı güncellemesinin, Apple’ın akıllı hoparlörü için birbirinden önemli özelliği beraberinde getireceği ortaya çıktı.

Fransız teknoloji blogu iGeneration, henüz test aşamasında olan yazılımın beta sürümünde birbirinden önemli özelliklerin yer aldığını açıkladı.

HomePod için Sunulması Beklenen Özellikler

Henüz test aşamasında olan iOS 12’nin beta sürümünde, kullanıcıların doğrudan HomePod ile telefon aramaları yapabilmeleri, gelen çağrıları yanıtlayabilmeleri, Siri’nin iPhone’u Bul uygulamasını kullanabilmesi ve çoklu zamanlayıcıların kullanılabilmesi gibi bir dizi yeni özelliğin yer yer aldığı tespit edildi.

Şu anda, HomePod’un yerleşik hoparlöründe telefon görüşmeleri özelliğini kullanmak isteyen kullanıcıların iPhone’larından arama yapmaları veya gelen çağrıyı kabul etmeleri ve telefon görüşmesinin başlamasının ardından ses çıkışını HomePod’a aktarmaları gerekiyor. Beta sürümünde keşfedilen bu özellik sayesinde HomePod, iPhone’un rehberine erişebilecek ve doğrudan telefon aramaları yapıp, gelen aramaları kabul edebilecek.

Yukarıdaki özelliklere ek olarak, HomePod kullanıcılarının sesli mesajları dinleyebilecekleri ve iPhone’un son aramalar geçmişini kullanarak telefon görüşmeleri başlatabilecekleri bir özellikten bahsediliyor.

Son olarak, iPhone ile eşleştirişmiş HomePod için iPhone’daki Wi-Fi şifrelerinin paylaşımlı olarak kullanılabilmesini sağlayan bir özelliğin geleceği iddia ediliyor. Böylece, daha önce iPhone ile bağlanılan ancak HomePod ile bağlanılmayan Wi-Fi ağlarına özellik sayesinde HomePod kolayca bağlanabilecek.

HomePod için son yazılım güncellemesi iOS 11.4.1 ile geldi ancak bu güncellemede performans ve hata düzeltmeleri dışında herhangi bir yenilik sunulmadı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/09/ios-11-4-1-yayinlandi-iste-sunulan-tum-ozellikler/]

Her beta yazılım sürümünde olduğu gibi, bahsi geçen özellikler, resmi ürün yazılımının yayınlanmasından sonra değişebilir, ertelenebilir veya kaldırılabilir. Bu sonbaharda, iOS 12’nin herkese açık final sürümünün yayınlanmasıyla HomePod için ne gibi yeniliklerin sunulduğunu somut bir şekilde görme fırsatı bulacağız.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz