Ana Sayfa Apple Onlarca Apple Müşterisini Etkileyen iTunes Kredi Kartı Dolandırıcılığı!

Onlarca Apple Müşterisini Etkileyen iTunes Kredi Kartı Dolandırıcılığı!

0
iTunes Hediye Kartı

Singapur’daki Apple müşterilerinin iTunes üzerinden çok sayıda yüksek miktarlı alım yaptıklarını görmesiyle ortaya çıkan olay sonrası, Apple soruşturma başlattı. ChannelNews Asia’ya göre, Apple, şikayetlerin araştırıldığını söyledi ancak herhangi bir detay paylaşmadı.

iTunes Kredi Kartı Dolandırıcılığı

Haberde, Apple müşterilerinin son zamanlarda iTunes hesaplarından bilgileri dışında satın alımlar yapıldığını gördükleri ifade ediliyor. İki kişinin, iTunes satın alım yoluyla kredi kartlarından en az 7.000 ABD dolarında çekim yaptıkları söyleniyor.

iTunes kredi kartı dolandırıcılığından etkilenen müşterilerin, UOB, Oversea-Chinese Banking Corporation veya DBS dahil olmak üzere Singapur’daki birçok popüler banka ile çalıştıkları belirtiliyor.

OCBC, 58 kartta olağandışı işlemleri fark etmesiyle açıklama yaptı ve işlemlerin hepsinin iTunes üzerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, UOB, son haftalarda tüm iTunes harcamalarının dolandırıcılık faaliyetlerindeki artışı nedeniyle bu taraf için takip mekanizmasını artırdıklarını açıkladı.

Apple müşteri desteği, olaydan etkilenen kullanıcılarını bilgilendirerek, hesaplarından herhangi bir satın alım yapılmadığını söyledi. Apple, olayda hileli bir iTunes hesabının kullanıldığını ve bu hesabın yasaklandığını duyurdu. Bunun yanı sıra, Apple Singapur yönetimi, ChannelNews Asia’ya konuyu araştırdıklarını ve kullanıcıların yanlış veya hatalı iTunes satın alımlarını nasıl rapor edeceklerini açıklayan bir destek sayfasına yönlendirdiklerini belirtti.

Olayın son derece gizemli olması Apple müşterilerini tedirgin ederken, Cupertino merkezli şirketin olayı aydınlatmak için nasıl bir yol izleyeceği şimdilik bilinmiyor. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıkarsa paylaşıyor olacağız.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz