Ana Sayfa Haberler Qualcomm, 5G için Dünyanın İlk Tam Entegre Milimetrik Dalga Anten Modülünü Duyurdu!

Qualcomm, 5G için Dünyanın İlk Tam Entegre Milimetrik Dalga Anten Modülünü Duyurdu!

0
Qualcomm 5G mmWave Modülü

Qualcomm, akıllı telefonlar ve diğer elektronik cihazlarda kullanılması için 6 GHz RF modüllerini ve 5G için dünyanın ilk tam entegre milimetrelik dalga anten modülü 5G mmWave‘i duyurdu.

5G mmWave modülü, oldukça küçük olan boyutları ile görenleri şaşırtıyor.

Qualcom Modeli ve Dalga Anten Modü

Qualcomm’un QTM052 mmWave anten modülü ailesi ile QPM56xx sub-6GHz modülü ailesi, daha önce duyurulan Qualcomm Snapdragon X50 5G modemi ile 5G ağlarından faydalanacak akıllı telefonlar ve diğer cihazlar için tasarlandı.

Yeni 5G mmWave anten modülü, bir akıllı telefonun gövdesinin içine rahatça sığacak şekilde tasarlandı. Bu sayede, herhangi bir cihazın gövdesinin içine birden fazla anten modülü konumlandırılabilecek (en fazla dört adet) ve antenlerden birisinin iletişimi engellense bile diğer antenler vasıtasıyla 5G sinyali alınmaya devam edecek.

Bu tasarım, gelen sinyalin en güçlü sinyali alan modülü seçebilmesini ve güvenilir bir 5G bağlantısı için sorunsuz sinyal gücünün oluşturulmasını hedefliyor. Modül, 26.5-29.5 GHz, 27.5-28.35 GHz ve 37-40 GHz mmWave bantlarında 800MHz’e kadar bant genişliğini destekliyor.

Milimetrik dalga teknolojisi, şehirler ve iç mekanlar için ideal ancak geniş 5G kapsama alanı, Qualcomm’un yeni QPM56xx RF modül ailesinin sub-6GHz bantlarını gerektiriyor. Yeni QPM5650, QPM5651, QDM5650 ve QDM5652 modülleri bu bant desteğini sunuyor.

Qualcomm, 5G için ilk milimetrelik dalga anten modülünü bu haftadan itibaren müşterilerine göndermeye başladıklarını ve 5G ağlarından faydalanabilecek ilk cihazların bu yılın sonuna kadar piyasaya sürüleceğini söyledi. Qualcomm, Asus, Fujitsu, Nokia, HTC, LG, Oppo, ZTE, Xiaomi, OnePlus, Vivo başta olmak üzere, 5G teknolojisini kullanacak 20’den fazla elektronik cihaz üreticisi ile ortaklık yapıyor.

Apple, bilinen bir Qualcomm ortağı değil ve iki şirketin arasında devam eden patent savaşı nedeniyle 5G teknolojisi konusunda işbirliği yapıp yapmayacakları belirsiz. Qualcomm’a Apple’ın gelecek nesil iPhone‘ları için bu teknolojiyi seçip seçmeyeceğinin sorulması üzerine, şirket yorum yapmaktan kaçındı.

Apple’ın şu anki 5G planları hakkında çok az şey biliniyor ancak, geçtiğimiz yıl Kasım ayında çıkan söylentiler, şirketin gelecek nesil iPhone’larında Intel’in 5G modemlerini kullanmayı planladığını gösteriyordu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz