Ana Sayfa Apple Apple, O Ülkedeki Hakimiyetini Kaybetmeye Devam Ediyor!

Apple, O Ülkedeki Hakimiyetini Kaybetmeye Devam Ediyor!

0

Geçen hafta yayınlanan bir haber ile Apple’ın iPhone satışlarının ülkede düşmesinin devam etmesi nedeniyle, Hindistan’daki en üst düzey satış yönetilerinin üçte birini kaybettiği ortaya çıkmıştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/15/apple-satis-yoneticilerinin-bircogunu-kaybetti/]

Counterpoint Research’den alınan yeni verilere göre, Apple, 2018’in ikinci çeyreğinde Hindistan’daki akıllı telefon pazarının sadece yüzde 1’ine hakim.

Verilere göre Samsung, Xiaomi’nin önünde yer alıyor, geçen yılın aynı çeyreğinde yüzde 24 olan pazar payını yüzde 29 çıkararak Hindistan’ın en iyi akıllı telefon üreticisi haline geldi.

Xiaomi, aynı şekilde, pazar payını yüzde 16’dan yüzde 28’e çıkararak büyük bir büyüme yaşadı.

İlk beşin kalan kısmını Vivo, Oppo ve Honor oluştururken Apple’ın “Diğerleri” kategorisine girmesi dikkat çekiyor.

Apple Hindistan Pazar Payı

Counterpoint, Apple’ın pazarlama stratejisindeki değişiklikler nedeniyle “düşük performanslı bir çeyrek” yaşadığını ve şirketin yılın ikinci çeyreğinde pazarın yalnızda yüzde 1’ini elinde tuttuğunu tahmin ettiğini açıkladı.

Dahası, Apple’ın Hindistan’da iPhone fiyatlarını düşürmek amacıyla yerli üretime başlamasına rağmen bu şekilde düşüş yaşaması oldukça ilginç.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/27/assembled-in-india-etiketli-iphone-6s-uretimi-basladi/]

Geçtiğimiz hafta Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberde, Apple’ın 2017 yılında Hindistan pazarının yüzde 2’sine hakim olduğu belirtiliyordu. Haberde, Apple’ın bu yıl şimdiye kada 1 milyondan daha az sayıda iPhone sattığı bilgisi de yer alıyordu. Bu rakamlar Apple’ın pazar payının yüzde 2’den yüzde 1’e neden düştüğünü açıklıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz