Ana Sayfa Apple Apple, Son Çeyrekte Pazar Payını Yükseltmeyi Başardı!

Apple, Son Çeyrekte Pazar Payını Yükseltmeyi Başardı!

0
Apple Pazar Payı

Apple iOS, Haziran 2018’de sonra eren üç aylık dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nde önemli bir büyüme kaydetti. Kantar Worldpanel ComTech’in en yeni verilere göre, iOS, yüzde 5,9’luk büyüme ile pazar payını yüzde 38,7’ye çıkardı.

iOS’un bu üst düzey büyümesinin iPhone 8 ve iPhone 8 Plus satışlarından kaynaklandığı belirtiliyor. Apple’ın mevcut amiral gemisi iPhone X, Nisan-Haziran 2018 döneminde en çok satılan dördüncü akıllı telefon oldu.

iOS’un ABD’de büyümesi, Samsung ve LG tarafında hissediliyor. Android işletim sisteminin ABD’deki pazar payı yüzde 4,5 oranında düşerek, yüzde 61’e kadar geriledi.

En Çok Satan 10 Akıllı Telefonun 8’ini iPhone Oluşturuyor!

Kantar Worldpanel’den Dominic Sunnebo, Apple’ın her cebe hitap eden iPhone fiyatlandırma politikası sayesinde iPhone’ların eşi benzeri görülmemiş bir kitleye hitap ulaştığını ve Nisan-Haziran dönemde en çok satan 10 akıllı telefondan sekizini iPhone’ların oluşturduğunu açıkladı.

Şu anda en ucuz iPhone modeli iPhone SE’nin ABD satış fiyatı 349 dolar ve en pahalı iPhone modeli iPhone X 256GB’ın ABD satış fiyatı 1.149 dolar.

Apple, sadece ABD’de değil, Çin’de de hakimiyetini iyiden iyiye güçlendirmeye devam ediyor. iPhone X, Çin’deki en çok satılan akıllı telefon olmaya devam ederken, bu dönemde satılan tüm akıllı telefonların yüzde 5,3’ünü oluşturdu.

iPhone X, Kasım ayında piyasaya sürüldüğü günden bu yana, Çin’de her ay en çok satan akıllı telefon haline geldi. Bu çeyrekte iOS, Çin’de yüzde 2,1 puanlık kayıp yaşasa da Çin’deki akıllı telefon işletim sistemi satışlarının yüzde 19,4’ünü oluşturmayı başardı. Android, 2 puanlık artış görerek, Çin’deki pazar payını yüzde 80,4’e yükseltti.

Apple Nisan Haziran 2018 Pazar Payı

Diğer taraftan, satılan akıllı telefonlardaki iOS’un payı Almanya’da yüzde 2,8, Fransa’da yüzde 4,2, İspanya’da yüzde 3,8, Avustralya’da yüzde 0,5 ve Avrupa gelenlinde yüzde 1,3’lük büyüdü. iOS, bu bölgelerde büyüdükçe Android ve diğer işletim sistemleri kayıp yaşadı.

Öte yandan Android, İtalya, Japonya ve İngiltere dahil olmak üzere Çin dışındaki bazı ülkelerde iOS’a karşı güçlü büyüme rakamları gördü.

Özellikle düşük bütçeli pazarlara hitap eden, 2016’da tanıtılıp en son 2017’de depolama kapasiteleri ile yenilenen iPhone SE ile Apple’ın yepyeni bir ürün sunmadan pazar payını artırmayı başarması oldukça ilginç olarak değerlendiriliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz