Ana Sayfa Haberler Spam iMessage İletileri Yüzünden iPhone Kullanıcılarının Başı Dertte!

Spam iMessage İletileri Yüzünden iPhone Kullanıcılarının Başı Dertte!

0
iMessage Spam

Çin’deki iPhone kullanıcılarının iMessage üzerinden gönderilen spam mesajları ile rahatsız edildikleri iddia ediliyor.

Spam iMessage iletileri yeni bir şey olmsa da, Çin’deki bu, yeni spam mesaj bombardımanın kumar oyunları etrafına odaklanmış olması dikkat çekiyor. Kumar oyunları anakara Çin’de yasadışı olarak kabul ediliyor olmasından dolayı bu spam iMessage iletileri mesajları önem arzediyor.

Baş Ağrıtan Spam iMessage İletileri

Abacus News’in haberine göre, Çin’deki iPhone kullanıcıları kumar oyunlarıyla ilgili spam mesaj saldırıları hakkındaki şikayetlerini dile getirmek için Çin’in popüler sosyal medya ağı Weibo’yu tercih ediyor. Kullanıcıların şikayet mesajlarına bakarak, spam mesajların genellikle casino oyunlarından geldiği ve WeChat hesaplarına veya şüpheli kumar sitelerine bağlantı verildiği görülüyor.

Çin’deki iPhone kullanıcılarının sorunu gidermek için operatörlerine çağrıda bulundukları ancak operatörlerin iMessage’ı kontrol etme ve filtre uygulama yetkisinin olmadığından kullanıcıları Apple’a yönlendirdikleri belirtiliyor.

Operatörler, spam mesajlardan etkilenen kullanıcıları, Apple’ın bir telefon numarasını veya e-posta adresini engelleme işlemini ana hatlarıyla açıkladığı buradaki destek sayfasına yönlendiriyor. Cupertino merkezli şirket, spam ve istenmeyen mesajları doğrudan Mesajlar uygulaması aracılığıyla kendilerine bildirebileceğinizi ve bilinmeyen gönderenlerden gelen mesaj bildirimlerini filtreleyeceğinizi ana hatlarıyla paylaşıyor:

Spam veya istenmeyen mesaj gibi görünen iMessage’ları Mesajlar uygulamasından bildirebilirsiniz. Kişiler listenizde kayıtlı olmayan birisinden iMessage alırsanız mesajın altında İstenmeyen Yap bağlantısını görürsünüz. İstenmeyen Yap’a ve ardından Sil ve İstenmeyen Yap’a dokunun. Mesajlar, gönderenin bilgilerini ve mesajını Apple’a iletir. Bununla birlikte söz konusu mesaj aygıtınızdan silinir. Mesaj silme işlemini geri alamazsınız.

Bir mesajı istenmeyen yaptığınızda, mesajı gönderen kişi size başka mesajlar göndermeye devam edebilir. Başka mesaj almak istemiyorsanız söz konusu kişiyi engellemeniz gerekir.

Spam iMessage’ların Çin’de ne kadar yaygın olduğu belirsiz ancak iMessage’ın Çinli bir WeChat kadar popüler olmamasına rağmen böyle bir sorunun oluşması dikkat çekiyor.

Apple, sorundan etkilenen kullanıcıları destek web sayfasına yönlendirmenin dışında herhangi bir girişimde bulunmadı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz