Ana Sayfa Haberler Uygun Fiyatlı 2018 iPhone Modelini (iPhone 9) Bekleyenler için Üzücü Haber!

Uygun Fiyatlı 2018 iPhone Modelini (iPhone 9) Bekleyenler için Üzücü Haber!

0
iPhone 9

Morgan Stanley analisti Katy Huberty’ye göre, Apple’ın düşük maliyetli ve uygun fiyatlı bir model olarak 2018 iPhone serisinde konumlandırmayı planladığı söylenen 6.1 inçlik iPhone‘unu (iPhone 9) Ekim ayında piyasaya sürebilir.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/25/2018-6-1-inc-iphone-renk-secenekleri/]

Analiste göre, 6.1 inçlik LCD iPhone‘un seri üretiminde gecikmeye neden olan “LED ekran ışık kaçağı” sorunu var. Bu sorunun 6.1 inçlik cihaz için altı haftalık üretim gecikmesine neden olabileceği üzerinde duruluyor.

Huberty, ikinci nesil 5.8 inç iPhone X (veya iPhone 11) ve 6.5 inç iPhone X Plus (iPhone 11 Plus) için herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını, cihazların beklenildiği gibi Eylül ayında piyasaya çıkacağını belirtiyor. Ayrıca, LCD ekranlı uygun fiyatlı modelin, üretim sorunlarına rağmen Eylül ayındaki özel etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

LCD ekranlı modelin piyasadaki yerini almasının önünde altı haftalık bir engel olduğu ve Kasım 2018’de piyasadaki yerini alacağı daha önceki bir raporda belirtilmişti. Apple analisti Ming-Chi Kuo da bu fikri desteklemiş ve Haziran ayında yayınladığı bir raporunda, Apple’ın 2018 iPhone modelleri için beklenen fiyatlandırma detaylarını paylaşmıştı;

  • 6.1 inç LCD iPhone: 600 dolar ila 700 dolar,
  • 5.8 inç OLED iPhone X (iPhone 11): 800 dolar ila 900 dolar,
  • 6.5 inç OLED iPhone X Plus (iPhone 11 Plus): 900 dolar ila 1.000 dolar.

Apple, beklenildiği gibi 6.1 inçlik uygun fiyatlı modelini Eylül ayında piyasaya süremez ise yeni iPhone modelini bekleyen müşterilerini kaybetme riski ile karşı karşıya. Bundan dolayı Huberty, Apple’ın Eylül ayını da kapsayan çeyrekte düşük iPhone satış rakamlarını görebileceğini belirtiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz