Ana Sayfa Haberler Gelecek Nesil iPhone’lar için Önemli Gelişme!

Gelecek Nesil iPhone’lar için Önemli Gelişme!

0
iPhone X

Qualcomm, Apple ile devam eden yasal savaşın tam ortasında önemli bir açıklama yaparak, Apple’ın gelecek nesil iPhone modellerinde herhangi bir Qualcomm modemini kullanmasını beklemediklerini açıkladı. Qualcomm, mevcut birçok iPhone modeli için hala modem tedarik ediyor ve yeni nesil iPhone’larla Apple ile olan tüm bağının kopması bekleniyor.

Apple ile Qualcomm’un Yolları Ayrılıyor!

Şirketin finans şefi George Davis, Qualcomm’un mali kazancına ilişkin açıklama yaptığı sırada, “Apple, bir sonraki iPhone modellerinde bizim modemlerimizden ziyade rakiplerimizin modemlerini kullanmayı planlıyor.” dedi.

Qualcomm’un Apple’ı sonsuza dek kaybettiği sorusuna, şirketin başkanı Cristiano Amon “bu çok dinamik bir endüstri” dedi ve ekledi “… fırsat olursa, Apple’ın yeniden tedarikçisi olacağımızı düşünüyorum.”.

Intel, Qualcomm için önemli bir rakip. Apple, iPhone 7 ile iPhone’larında Intel çiplerini kullanmaya başladı ancak Qualcomm’dan tamamen kopmadı. Bunun yerine, her iki şirketten de modem ve çip tedarik etmeye devam etti.

Apple ile Qualcomm arasında geçen yıl başlayan patent savaşı aslında tüm bu gelişmelerin fitilini ateşleyen tek neden. Apple, Qualcomm’un haksız bir şekilde yüksek patent ödemesi yapmaya zorladığını iddia ederek şirkete dava açtı ve patent savaşı başlamış oldu.

Apple, konuyla ilgili 1 milyar dolarlık tazminat davası açtı. Qualcomm ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iPhone’lara ithalat yasağının getirilmesi için karşı bir dava açtı ve Çin’de de iPhone satışlarının ve üretiminin engellenmesi için yasal girişimde bulundu.

Apple ile başlayan yasal savaş büyük oranda Qualcomm’u olumsuz etkiledi. Şirket, işletme maliyetlerini 1 milyar dolar azaltma hedefi ile bu yılın başlarında işgücünü düşüreceğini duyurdu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz