Ana Sayfa Haberler Samsung, Akıllı Telefonlar için Kırılmaz OLED Ekranını Duyurdu!

Samsung, Akıllı Telefonlar için Kırılmaz OLED Ekranını Duyurdu!

0
Samsung OLED

Apple’un iPhone X’u için tek OLED ekran tedarikçisi olan Samsung, kırılmaz OLED ekran geliştirdiğini duyurdu.

Şirket, yaptığı basın açıklama ile ekranın Underwriters Laboratories tarafından kırılmaz olarak onaylandığını söyledi.

Kırılmaz OLED Ekran

ABD Çalışma Bakanlığı’nın İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi’nin resmi bir test şirketi olan UL tarafından yapılan testler şu şekilde;

  • Samsung’un geliştirdiği kırılmaz OLED ekran, yerden 1,2 metre 26 kez düşürme testine tabii tutuldu. Samsung’un özel OLED ekranı, bu testlerin tamamında hiç zarar görmeden çıkmayı başardı. Ekranın ön tarafında ve kenarlarında hiç zarar görünmedi ve normal şekilde çalışmaya devam etti.
  • OLED ekran için 1,8 metre yükseklikten de düşürme testi yapıldı. Test sonunda, ekranda hiçbir hasar belirtisi görülmedi ve normal şekilde çalışmaya devam etti.

Ayrıca kırılmaz OLED ekran, yüksek ve düşük sıcaklıktaki ortamlarda yapılan testlerde de sağlam kalmayı başardı.

Samsung, OLED ekranın, kırılmaz bir alt tabaka ve ekran üzerine sıkıca yapıştırılmış bir kaplamadan oluştuğunu belirtiyor.

Güney Koreli şirket, geliştirilen ekranın akıllı telefonların yanısıra, otomobillerde, mobil askeri cihazlarda, taşınabilir oyun konsollarında ve tablet PC’lerde de kullanılabileceğini söylüyor.

Samsung şu anda, Apple’ın iPhone X’u için tek OLED ekran paneli tedarikçisi olarak Cupertino merkezli şirketle çalışıyor. Ancak, bu yılki yeni iPhone’lar için tek tedarikçi olmaktan çıkacak ve LG de 2018 iPhone modelleri için OLED ekran tedarik edecek.

Samsung’un duyurduğu kırılmaz OLED ekranın gelecek nesil iPhone’larda kullanılıp kullanılmayacağı şimdilik belirsiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz