Ana Sayfa Haberler Siri, Sorulan Soruların Yüzde 78’ini Doğru Cevaplamayı Başardı!

Siri, Sorulan Soruların Yüzde 78’ini Doğru Cevaplamayı Başardı!

0
Apple Siri

The Loup Ventures analistleri, en sonki dijital asistan karşılaştırma testinin sonuçlarını paylaştı. Testte, önde gelen dijital asistanlara çeşitli konularda toplamda 800 soru soruldu. Siri, hâlâ Google Assistant’ın gerisinde olsa da, üstünde önemli iyileştirmeler yapıldığı hissedilmeye başlandı.

Geçen sene yapılan aynı testte Apple’ın dijital asistanı, soruların yüzde 66’sını doğru bir şekilde yanıtlamıştı. Bu yılki testte, Siri’nin daha akıllı çalışmaya başladığı ve sorulan soruların yüzde 78.5’ini doğru bir şekilde cevapladığı belirtiliyor.

Loup Ventures’in testinde, sadece doğru yanıtlanan sorular sonuç oranına dahil ediliyor. Yoksa test boyunca Siri’nin 800 sorunun yüzde 99’unu anladığı ancak yüzde 78.5’ine doğru cevap verdiğinin altını çizelim.

Google Assistant, aynı testte soruların yüzde 100’ünü doğru bir şekilde anladı ve yüzde 85’ini doğru bir şekilde yanıtlamayı başardı. Hem Alexa hem de Cortana testte kötü bir performans gösterdi, ancak Amazon ve Microsoft’a karşı adil olmak için yardımcı testler yapıldı çünkü bu üreticilerin dijital asistanları kendi donanımında değil, iOS cihazları üzerinde çalıştırıldı.

Testte, dijital asistanlara harita (en yakın kahve dükkanı nerede?) ve alışveriş (bana daha fazla kağıt havlu siparişi verebilir misiniz?) gibi kategorilerden sorular soruldu.

Dijital Asistanlar Ne Kadar İyi

Siri, özellikle komuta kategorisindeki sorularda son derece iyi performans gösterdi. Bunun, HomePod’un tanıtılmasından ve piyasaya sürülmesi sürecinde Siri’nin mevcut sorunlarının ve eksikliklerinin giderilmesinden kaynaklandığı belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz