Ana Sayfa Haberler Son Çeyrekte En Çok Satan iPhone ve iPad Modelleri Belli Oldu

Son Çeyrekte En Çok Satan iPhone ve iPad Modelleri Belli Oldu

0
iPhone Satışları

Apple, önümüzdeki hafta 2018 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak. Araştırma şirketi CIRP, bugün, en yeni araştırma raporunu paylaştı ve Apple’ın resmi açıklamasından önce iPhone ve iPad satışlarının ne durumda olduğunu ortaya koymuş oldu.

Dün, en yani raporunu paylaşan Kantar’ın ardından CIRP’in bugün paylaştığı rapor, eski iPhone’ların ne kadar popüler olduğunu gösteriyor.

iPhone Satışları

CIRP’e göre, 2018’in ikinci çeyreğinde ABD’de en çok satan iPhone modeli iPhone 8 Plus oldu ve topam iPhone satışlarının yüzde 24’ünü oluşturdu. İkinci sırada iPhone X (yüzde 17) ve üçüncü sırada iPhone 8 (yüzde 13) yer aldı.

2018 2. Çeyrek En Çok Satan iPhone Modelleri

Sonuç olarak, 2017 iPhone modelleri toplam iPhone satışlarının yüzde 54’ünü oluştururken, kalan yüzde 46’sını daha eski modeller oluşturdu. Bu oranlar, geçen yılki aynı dönemde paylaşılan oranlarla kıyaslandığında, iPhone 7 ve 7 Plus’ın o dönemdeki iPhone satışlarının yüzde 80’inden fazlasını oluşturuyordu.

iPad Satışları

Pazarın iPad tarafında, 2017/2018 9.7 inçlik iPad ABD’de 329 dolar fiyat etiketi ile satılıyor ve satışların yüzde 31’ini oluşturuyor. iPad Pro modelleri, yüzde 40’lık satış payına sahipken, iPad mini 4’ün toplam iPad satışlarının yüzde 18’ini oluşturması dikkat çekiyor.

2018 2. Çeyrek En Çok Satan iPad Modelleri

CIRP’nin bu son raporunda, Apple’ın eski iPhone modellerini daha düşük fiyat etiketinde tutmasının akıllıca bir politika olduğu bir kez daha görülüyor

Dün, en yeni pazar araştırması verilerini paylaşan Kantar, 2018’in ikinci çeyreğinde en çok satan 10 akıllı telefonun sekizini iPhone’ların oluşturduğunu açıklamıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz