Ana Sayfa Haberler Apple, 2018’in İkinci Çeyreğinde 3.5 Milyon Apple Watch Sevkiyatı Yaptı!

Apple, 2018’in İkinci Çeyreğinde 3.5 Milyon Apple Watch Sevkiyatı Yaptı!

3

Analiz şirketi Canalys’in en yeni verilerine göre, Apple, 2018’in ikinci çeyreğinde dünya çapında tahmini 3.5 milyon Apple Watch sevkiyatı yaptı.

Yılın ikinci çeyreğinde yapılan 3.5 milyon Apple Watch sevkiyatı, 2017’nin ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 30 oranında önemli bir artışı işaret ediyor. Bu fark, LTE bağlantısı bulunan Apple Watch Series 3’ün kullanılabilirlik özelliğinden dolayı birçok kullanıcının saatini yükseltmesi veya ilk kez Watch satın alan müşterilerin ilgisinden kaynaklanıyor.

Apple’ın LTE özellikli Apple Watch’u özellikle Asya’da son derece popüler ve şirketin Asya’ya gerçekleştirdiği Watch sevkiyatı 250.000 adet olarak ölçümlenmiş. Canalys’e göre, LTE özellikli Apple Watch Series 3, 2018’in ikinci çeyreğinde Asya’da en çok satılan akıllı saat oldu.

Apple Watch Sevkiyatları

Apple’ın sevkiyatları artsa da şirketin akıllı saat pazarındaki payı 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 43’ten yüzde 34’e düştü. Canalys, bunu, akıllı saat pazarındaki Fitbit ve Garmin gibi güçlü rakiplere bağlıyor.

2018’in ikinci çeyreğinde, dünya çapında sevkiyatı yapılan toplam akıllı saat sayısı ise 10 milyon olarak kayıtlara geçti.

Apple, çeyrek mali kayıtlarını paylaşırken ne kadar Apple Watch sattığını açıklamadığı için bu sevkiyat rakamlarının tahmini olduğunun altını çizelim. Apple, Apple Watch satışlarını AirPods, Apple TV, HomePod, Beats, iPod touch ve diğer Apple markalı ve üçüncü parti aksesuarlarının bulunduğu “Diğer” kategorisinde tutuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Ömer bey, instagramda ki apple urunleri fotograflarinda kaynak belirtecek misiniz? Aslinda tum yazilarda orijinal kaynak belirtilse cok daha guzel olur. İyi calismalar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz