Ana Sayfa Haberler iPad için Instagram Uygulaması Nasıl İndirilir ve Kullanılır?

iPad için Instagram Uygulaması Nasıl İndirilir ve Kullanılır?

0
iPad için Instagram Uygulaması

Instagram, dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri ve son derece popüler bir iPhone uygulaması konumunda. Ancak, tıpkı WhatsApp uygulaması gibi, iPad için Instagram uygulaması kullanılamıyor. Ama, ne yaptığını bilen kullanıcılar için iPad’de Instagram’a erişmek ve Instagram uygulamasını kullanmak mümkün.

Bu rehberde, iPad için Instagram uygulaması nasıl indirilir, iPhone için geliştirilen Instagram uygulamasını iPad’de en iyi şekilde nasıl kullanabilirsiniz veya bir web tasarayıcısı üzerinden Instagram’a nasıl erişebileceğinizi göstereceğiz.

Neden iPad için Instagram Uygulaması Bulunmuyor?

Geliştiriciler, iPhone ve Android tabanlı akıllı telefonlarına odaklandıklarını söylüyor ve hala iPad Instagram uygulaması için henüz hazır olmamaları oldukça garip. Çünkü, 9.7 inç veya daha büyük ekranda resmi Instagram uygulamasını kullanmak bizce son derece güzel olurdu.

iPad Instagram Uygulaması Nasıl İndirilir?

Instagram’ın iOS uygulaması iPad için optimize edilmiş değil ancak bu, aslen iPhone ve iPad touch için geliştirilmiş olan Instagram uygulamasını iPad’e indirmeniz için bir engel değil.

Direkt App Store’dan Instagram uygulamasını indirmeyi tercih ederseniz, iPad’inizde App Store’u açın ve arama sekmesine gidin. Arama çubuğuna Instagram yazın ve aratın.

Arama sonuçlarında sadece iPad için geliştirilen uygulamaları göreceksiniz. Şimdi birkaç dokunma ile iPhone için Instagram uygulamasına ulaşabilirsiniz.

Ekranın sol tarafında bulunan Filters yani Filtreler seçeneğine ve iPhone filtresine dokunun.

iPad için Instagram Uygulamasını İndirme

Böylece, iPhone için geliştirilen resmi Instagram uygulamasını iPad’e indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. iPad için resmi Instagram uygulamasını indirdiğinizden emin olmak için geliştiricisinin “Instagram Inc” olduğundan emin olun.

iPad için Instagram Uygulaması: Kullanmaya Başlama

iPhone için tasarlanan uygulamaları iPad’de kullanmak biraz acı verici olabilir.

Varsayılan olarak, Instagram iPhone uygulaması iPad ekranında çift boyutlu olarak kullanılabilir. Uygulamanın iPhone’da göründüğü gibi görünmesi için ekranın sağ alt köşesinde 1X simgesine dokunabilirsiniz.

iPad için Instagram Uygulaması

iPad’in ekranına göre Çok küçük değil mi? Şimdi ekranın sağ alt köşesindeki 2X simgesine dokunun ve 2 kat daha büyük resmi Instagram uygulamasını kullanmaya başlayın.

iPad için Instagram Uygulaması: Fotoğraf Paylaşma

Sadece başkalarının paylaşımları arasında gezinmek istemiyor, bir fotoğraf veya videoyu Instagram hesabınızda paylaşmak istiyorsanız iPad’in Fotoğraflar uygulamasına gidin.

Herhangi bir fotoğrafı seçin ve paylaşma simgesine dokunun. Açılan paylaşım menüsünden her ne kadar iPhone için geliştirilmiş olsa da Instagram uygulama simgesini görebilirsiniz. Uygulama simgesine dokunarak fotoğrafınızı kolayca, tıpkı iPhone’da olduğu gibi paylaşabilirsiniz.

iPad için Instagram Uygulaması Fotoğraf Paylaşma

Paylaşım menüsünde Instagram’ı göremiyorsanız Daha Fazla seçeneğine dokunmalısınız.

iPad için Instagram’ı Bir Web Tarayıcısı Üzerinden Kullanın

iPhone için geliştirilen Instagram uygulaması, görebildiğiniz gibi iPad için optimal bir deneyim sunmuyor. Dolayısıyla, daha iyi bir seçenek olan Instagram’ı normal web sitesinde kullanmak için Safari’ye gidebilirsiniz.

Safari’de isntagram.com’a gidin ve giriş bilgilerinizi kullanarak giriş yapın.

iPad için Instagram Web

Artık Instagram’ı normal olarak kullanabilirsiniz, ancak;

  • Kullanıcıların hikayelerini görüntüleyebilseniz de canlı yayınları (kaydedilmiş canlı yayınlar dahil) izleyemezsiniz. Bunun için resmi Instagram uygulamasını kullanmanız gerekiyor.
  • IGTV’yi kullanamazsınız. Bunun için yine resmi Instagram uygulamasını kullanmalısınız.

Özetle, iPad Instagram uygulaması için iPhone uygulamasını kullanmak tatmin edici bir deneyim sunmasa da web sitesi üzerinden Instagram’ı kullanmak yine de iyidir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz