Ana Sayfa Haberler 6.1 inç iPhone 9’da Ultra İnce Çerçeveli “Full Active LCD” Kullanılacak!

6.1 inç iPhone 9’da Ultra İnce Çerçeveli “Full Active LCD” Kullanılacak!

0
6.1 inç iPhone

Apple’ın bu yılki iPhone serisinde uygun fiyatlı model olarak konumlandıracağı 6.1 inç iPhone 9 için zaten yeterli bilgiye sahibiz. En yeni rapora göre, uygun fiyatlı 2018 iPhone modellerinden 6.1 inçlik iPhone 9’un ekranı “Full Active LCD” olacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/02/6-1-inc-lcd-iphone-9-ozellikleri-fiyati-ve-cikis-tarihi/]

6.1 inç iPhone 9 ve Full Active LCD Ekran Teknolojisi

Japan Display’den edinilen bilgilere dayandığı iddia edilen raporda, 2018 6.1 inç iPhone 9 modelinde ultra ince çerçeveli Full Active LCD ekran bulunacağı belirtiliyor.

Macotakara’nın paylaştığı rapora göre, 6.1 inçlik iPhone 9 modelinde “Japan Pixel Eyes” dokunmatik sensörlerine sahip Full Active LCD ekran kullanılacak. Full Active LCD ile, üreticiler ekran çerçevesini 0,5 mm’ye kadar inceltebilme imkanına sahipler. Karşılaştırma yapılabilmesi adına, iPhone X’da 1 mm’lik ekran çerçevesi bulunuyor.

Paylaşılan raporda, 6.1 inçlik iPhone’un ekranının dört tarafında da oldukça ince bir çerçeve bulunacağı ancak bu çerçevenin ne kadar ince olacağıyla ilgili ayrıntı sunulmuyor. Önceki raporlarda, 6.1 inç LCD modelin bu yılki diğer OLED ekranlı modellere kıyasla daha büyük ekran çerçevelerine sahip olacağı belirtiliyor.

Full Active LCD ekran teknolojisini ilk defa duymuyoruz. Geçen sene, The Wall Street Journal’ın bir haberinde Apple’ın bu ekran teknolojisi için Japan Display’le birlikte çalıştığı ancak ekran teknolojisinin iPhone’larda tam olarak ne zaman kullanılacağının belirsiz olduğu söyleniyordu.

Ayrıca raporda, Apple’ın 6.1 inç iPhone 9’la ilgili üretim sorunlarıyla karşı karşıya olduğu ifade ediliyor. Genel üretimin bu ay itibariyle başladığı belirtiliyor ancak üretim oranının oldukça düşük olduğu vurgulanıyor. Raporun sahibi Macotakara’ya göre, 6.1 inç iPhone 9 modelinin piyasaya sürülmesi Kasım ayını bulacak ki bu söylem geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir başka rapor ile örtüşüyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/25/uygun-fiyatli-2018-iphone-modelini-iphone-9-bekleyenler-icin-uzucu-haber/]

2018 iPhone modelleri arasında, 6.1 inç LCD iPhone’un en uygun fiyatlı model olması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz