Ana Sayfa Haberler iOS 12’nin Hayat Kurtaran Özelliği

iOS 12’nin Hayat Kurtaran Özelliği

0
iOS 12 Özelliği 911 Aramaları

Apple, bu sonbaharda yayınlayacağı iOS 12’de hayat kurtaran bir özelliği ABD için kullanıma sunmaya hazırlanıyor. İşte hayat kurtaran iOS 12 özelliği…

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/30/en-iyi-10-ios-12-ozelligi/]

iOS 12’nin Hayat Kurtaran Özelliği

iOS 12 yüklü herhangi bir iOS cihazından 911 arandığında, arayanın konumu otomatik olarak karşı tarafla paylaşılacak.

Apple, iOS 12 ile bilgi toplama sürecini düzene sokarak acil müdehale sürelerini kısaltmayı hedefliyor. Şirket, ABD’deki acil çağrıların yaklaşık yüzde 80’inin bir mobil cihazdan yapıldığını belirtiyor.

iOS 12’nin bu hayat kurtaran özelliği şirketin 2015 yılında başlattığı Hibritleştirilmiş Acil Durum (HELO) sistemine dayanıyor  ve acil durum teknoloji şirketi RapidSOS’un yardımıyla birçok 911 merkezi sistemdeki mevcut yazılıma entegre olacak.

Apple’ın iOS 12’de yer verdiği bu özelliği değerlendiren ABD Ulusal Acil Durum Numarası Derneği Başkanı Rob McMullen, “Bu, herkes için yeni nesil 911’in dağıtımını hızlandıracak” dedi.

Özelliğin duyurulmasının ardından gizlilik konusunda tedirginliklerini dile getiren kullanıcılar için Apple, herhangi bir konum verisinin “acil durum dışında başka hiçbir amaçla kullanılmayacağını” belirtti.

iOS 12’nin hayat kurtaran özelliğinin ülkemizde şu aşamada kullanıma sunulması söz konusu değil. Çünkü, “112” çağrı merkezi sisteminin mevcut yazılımının Apple’ın Hibritleştirilmiş Acil Durum (HELO) sistemi ile uyumlu değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz