Ana Sayfa Haberler iPhone Hızlı Şarj Etme Yöntemleri ve Kullanılabilir Hızlı Şarj Adaptörleri

iPhone Hızlı Şarj Etme Yöntemleri ve Kullanılabilir Hızlı Şarj Adaptörleri

1

Bu yazıda, iPhone hızlı şarj yöntemlerinden, hızlı şarj adaptörlerine ve iPhone’u normal şartlarda nasıl daha hızlı şarj edebileceğinize değineceğiz.

Her elektronik cihazda olduğu gibi, iPhone veya iPad’i şarj etmek son derece kolaydır ancak Apple’ın bu cihazları için şarj olma süresi bir hayli yüksektir çünkü cihazların kutusundan çıkan standart güç adaptörlerinin Watt değeri oldukça düşüktür.

Pek çok Apple müşterisi, iPhone’un şarj olma hızının, cihazı şarj etme şekline bağlı olarak değiştiğini bilmez. Aslında birkaç küçük numarayı kullanarak bir iPhone’u daha hızlı şarj etmek mümkündür.

iPhone Hızlı Şarj Adaptörleri

iPhone veya iPad’inizi daha hızlı şarj etmek istiyorsanız, yüksek hızda şarj imkanı sunan bir güç adaptörü satın almalısınız. Evet, bu bir gerçek ki iPhone’u hızlı şarj etmek için daha güçlü güç adaptörüne yönelmek etmek gerekiyor.

Genel olarak, güç adaptörünün Watt sayısı arttıkça iPhone o denli hızlı şarj olur. Elbetteki bunun bir tepe sınırı var. iPhone veya iPad’i şarj etmek için kullanılan güç adaptörleri için maksimum Watt sınırı vardır. Bu sınırın kontrolü güç adaptörü tarafından değil iPhone tarafından yapılır. Bu nedenle, maksimum güç sınırını aşmak mümkün değildir.

Standart iPhone Şarj Adaptörü

iPhone’u lightning bağlantı kablosunu Mac veya PC’nizin USB portundan şarj etmek isterseniz standart olarak alabileceğiniz güç 2.5W’dır. Kutudan çıkan bir iPhone güç adaptörü 5W gücünü sunar. iPad’lerin kutusundan çıkan güç adaptörü ise 12W gücünü sunar.

Yani, iPhone için sunulan güç adaptörü iPhone için düşük, iPad için sunulan güç adaptörü ise iPad için düşük kalmaktadır. Kısacası, bir iPad’in veya iPhone’un kutusundan çıkan güç adaptörlerini kullanarak doğrudan iPad’i veya iPhone’u hızlı şarj etmek mümkün değildir.

USB-C Şarj Adaptörü

Apple, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’u piyasaya sunmasıyla hızlı şarj için önemli adım attı. USB-C güç adaptörlerinden belirli olanlarını kullanarak, belirttiğimiz cihazları sadece 30 dakikada yaklaşık yüzde 50 oranında şarj etmek mümkün. Bunun için USB-C portuna sahip güç adaptörüne ve USB-C – Lightning bağlantı kablosuna ihtiyacınız var.

USB-C, USB 3.1 hızlarına sahipken, tipik bir USB güç adaptörü ancak USB 2.0 hızları ile sınırlıdır.

iPhone Hızlı Şarj USB-C Güç Adaptörü

Apple, USB-C güç adaptörünü ve USB-C – Lightning bağlantı kablosunu ayrı olarak satmaktadır. Apple, üç yüksek Watt değerine sahip USB-C güç adaptörü satıyor;

Bu güç adaptörleri ile birlikte bir de USB-C – Lightning bağlantı kablosu almalısınız. Apple’ın satışını yaptığı USB-C – Lightning bağlantı kabloları şu şekilde;

iPhone hızlı şarj için en iyi yol USB-C güç adaptörünü kullanmaktan geçiyor ancak fiyatı bakımından bunun pek ucuz bir seçenek olmadığı açık.

Yukarıdaki güç adaptörlerinin ve kabloların Apple’ın orijinal ürünleri olduğunu unutmayın. Üçüncü taraf güç adaptörü veya kabloları daha uygun fiyatlı olmaları bakımından tercih edilir bir seçenek olabilir. Apple markalı olmayan bir güç adaptörü alacaksınız Watt değerine ve lisanslı ürün olmasına dikkat etmenizi öneririz.

Hızlı Şarj için Kablosuz Şarj Kullanılabilir mi?

Apple, 2017 iPhone modelleriyle kablosuz şarj özelliğini cihazlarına getirdi. Bir iPhone için kullanılabilen maksimum kablosuz şarj hızı 7.5W ile sınırlandırılmış durumda. iPhone’u kablosuz şarj etmek bu nedenle standart şarj hızına yakındır. Hatta, iPad’in kutusundan çıkan 12W güç adaptörünü kullanarak iPhone’unuzu şarj ettiğinizde daha hızlı şarj süresi elde edebilirsiniz.

iPhone’u Daha Hızlı Şarj Etmek için Dikkat Edilmesi Gerekenler

iPhone’u daha hızlı şarj etmek için bahsetmeye değecek ilk numara Uçak Modu’nu etkinleştirmekten geçiyor. Hücresel ağ bağlantısı ve Wi-Fi’ı kapatılarak şarj edilen iPhone’un daha hızlı şarj olduğu kanıtlanmıştır. Çünkü, her iki bağlantı türü kapalı olan iPhone daha az güç tüketir. Bu da şarj süresini önemli ölçüde kısaltır.

iPhone Hızlı Şarj Uçak Modu

iPhone’u şarj ederken Denetim Merkezi’ni açın ve Uçak simgesine dokunun. Uçak Modu etkinken iPhone’unuzla telefon araması yapamaz veya telefon araması alamazsınız.

Bir diğer hızlı şarj numarası ise iPhone’u kapatarak şarj etmektir. Çünkü iPhone kapalıyken hiç güç tüketmez. iPhone’unuzu kapalıyken şarj edebilmek için güç adaptörüne bağlayın. Ardından kapatıp 2 saat kadar bekleyin. Göreceksiniz ki iPhone’unuz daha hızlı şarj olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz