Ana Sayfa Haberler SIM Kilitli iPhone’un Kilidinin Kolayca Açılabildiği Ortaya Çıktı!

SIM Kilitli iPhone’un Kilidinin Kolayca Açılabildiği Ortaya Çıktı!

0
SIM Kilitli iPhone SIM Kilidi

Birçok ülkede SIM kilitli iPhone satılıyor. Bu özellikli iPhone’ların satılmasının nedeni Apple’ın operatörlerle olan anlaşmasından kaynaklanıyor. Hal böyle olunca özellikle yurtdışından alınan iPhone’lar için kafa karıştırıcı bir durum ortaya çıkmış oluyor.

Mesela ABD’den alınan iPhone’un SIM kilitli olması durumunda o iPhone yalnızca kilitli olduğu operatörün SIM’i ile çalışacak, diğer operatörlerin SIM’i ile kullanılamayacaktır. Yani ülkemizdeki Turkcell, Türk Telekom veya Vodafone ile kullanmak mümkün olmayacaktır.

SIM Kilitli iPhone

Apple’ın son iOS 11.4.1 güncellemesinde, herhangi bir SIM kilitli iPhone’un kilidinin kolayca açılabilmesini sağlayan önemli bir güvenlik açığı keşfedildi.

SIM Kilitli iPhone’un SIM Kilidini Açma Yöntemi

iOS 11.4.1 yüklü herhangi bir iPhone’da, doğrudan R-SIM yöntemini kullanmadan, ICCID doğrudan değiştirilebiliyor ve iPhone’lar herhangi bir ağ ile çalışabilir hale geliyor. Bu şekilde, herhangi bir operatörün SIM kartını SIM kilitli iPhone’a takarak R-SIM’e gerek kalmadan kullanmak mümkün.

Zaman zaman iPhone ve iPad kullanıcılarını tedirgin eden iOS güvenlik açıkları genelde kullanıcılara karşı kullanılmak üzere güvenlik zaafiyeti oluşturmak için değil de Jailbreak gibi araçların geliştirilmesi için kullanılır. SIM kilitli iPhone’un kilidinin açılması için keşfedilen bu yöntemin dayandığı güvenlik açığı da tam olarak bu kalıba giriyor.

SIM kilitli iPhone’un SIM kilidini açabilmek için aşağıdaki adımları takip etmek yeterli oluyor. Tek ve en önemli şart iOS 11.4.1 yüklü olması ve R-SIM’e sahip olunması.

SIM Kilitli iPhone R-SIM

“RSIM 12 ICCID Unlock” parça gereksiniminizi Amazon, eBay gibi birçok platformdan giderebilirsiniz.

  • iPhone tarafından desteklenmeyen bir SIM’i R-SIM’i kullanarak iPhone’a yerleştirin.
  • Telefon uygulamasını açın ve *5005*7672*99# tuşlayıp ICCID öğesine dokunun.
  • Şimdi 8901-4104-2778-0604-3133 yazın.
  • Cihazı yeniden başlatın.
  • Ana ekrana geri döndüğünüzde R-SIM’i çıkarın ve daha önce desteklenmeyen SIM kartını direkt iPhone’unuza takın.

Hepsi bu kadar. ICCID’i değiştirerek herhangi bir SIM kartını kullanmak üzere cihazın SIM kilidi açılmış oldu.

Ne yazık ki bu yöntemin tek dezavantajı kalıcı olmaması. iPhone her yeniden başlatıldığında veya sıfırlandığında cihaz SIM kilitli olarak kullanılabilir olmaya devam edecektir. Hepsinden önemlisi ise Apple’ın sonraki yazılım güncellemeleri ile bu güvenlik açığını veya yazılım hatasını gidermesi söz konusu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz