Ana Sayfa Haberler 2018 iPad Pro’nun CAD Görüntüsü Sızdırıldı!

2018 iPad Pro’nun CAD Görüntüsü Sızdırıldı!

0
2018 iPad Pro CAD

2018 iPad Pro’nun bu sonbaharda tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Son dönemde yeni iPad Pro modelleriyle ilgili sızıntıların artmış olması da bir bakıma bunu doğruluyor.

Tanıtımına yaklaşılan 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro modellerinin 10.5 inç ve 12.9 inç iPad Pro’nun yerini alması bekleniyor. Yeni iPad Pro modellerinin büyük ölçüde iPhone X’un ekranına benzer bir ekran tasarımı ile gelmesi öngörülüyor.

2018 iPad Pro modellerinin oldukça ince ekran çerçevesi ve Ana Ekran düğmesinin kaldırılmasıyla Touch ID’nin yerini alacak Face ID’ye sahip olacağı belirtiliyor.

Geçen hafta yayınlanan bir raporda, 2018 iPad Pro’larda Smart Connector’ün yeniden tasarlanarak lightning konektörüne yakın bir noktada konumlandırılacağı iddia edilmişti. OnLeaks’in paylaştığı yeni iPad Pro’ya ait olduğunu söylediği CAD görüntüsü ile bu iddia doğrulanıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/28/2018-ipad-prodan-yeni-ve-onemli-sizintilar/]

2018 iPad Pro Smart Connector

CAD görüntüsüne bakarak, yeniden tasarlanan Smart Connector’ün lightning konektörüne yakın bir noktada, konektöre paralel olarak konumlandırıldığı ve yatay olarak hizalandığı dikkat çekiyor. Mevcut iPad Pro modellerinde Smart Connector, Smart Keyboard ile birlikte cihazın yatay modda kullanılabilmesi için uzun kenarında bulunuyor.

Smart Connector’ün cihazın lightning konektörüne paralel olarak konumlandırılması, yeni iPad Pro modellerinde Smart Keyboard gibi aksesuarların artık cihazla yatay modda değil de düşey modda kullanılabileceği anlamına geliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/30/son-2018-ipad-pro-sizintisi-buyuk-tepki-cekti/]

Ayrıca, mevcut Smart Keyboard’un bu değişikle 2018 iPad Pro’larla kullanılabilmesi mümkün değil. Buradan, Apple’ın yeni nesil Smart Keyboard’u tanıtacağı çıkarımında bulunabilir.

Bu çıkarımla, yeni Smart Keyboard’un nasıl olacağı veya neye benzediğiyle ilgili henüz gelen bir bilgi veya sızıntı söz konusu değil ancak Apple’ın bu değişiklikle, iPad’ler için alışılmış yatay mod kullanımını düşey moda çevireceği görülüyor.

Yeni iPad Pro modellerinin bu sonbaharda, muhtemelen yeni Mac modelleriyle birlikte Ekim ayında tanıtılması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz