Ana Sayfa Haberler Geliştiriciler için iOS 12 Beta 5 Yayınlandı!

Geliştiriciler için iOS 12 Beta 5 Yayınlandı!

0
iOS 12 Beta

Apple, test amaçlı geliştiriciler için sunduğu dördüncü beta sürümünü yayınlamasından iki hafta sonra geliştirciler için iOS 12 Beta 5’i yayınladı.

iOS 12’nin herhangi bir betası yüklü cihazlar için iOS 12 Beta 5, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünden OTA ile indirilebilir. İlk defa iOS 12 yüklenecek cihazlar için ise öncelikle Apple’ın Geliştirici Merkezi’nden uygun konfigürasyon profilini iOS cihazına indirmek ve yüklemek gerekiyor.

iOS 12 Beta 5

Apple’ın sürüm notlarına göre, iOS 12’nin beşinci beta sürümü bazı yeni hatalar içeriyor ve birçok hata düzeltmesini sunuyor.

  • Cihazı yeniden başlattıktan sonra eşleştirilmiş Bluetooth aksesuarları düzgün çalışmayabilir veya cihazın adı yerine adresi görüntülenebilir,
  • Siri üzerinden para göndermek veya almak için Apple Pay Cash’i kullanmak hatayla sonuçlanabilir,
  • CarPlay’i kullanırken Siri, bir uygulamayı adına göre açamaz. Bir uygulamayı açmak için atanan kestirme çalışmayabilir ve onay gerektiren kestirmeler çalışmayabilir.
  • Bazı Kısayol uygulaması istekleri çalışmayabilir.
  • Yerleşik Siri önerileri kestirmelerini kullanırken, kullanıcılar özel kullanıcı arayüzünü göremeyebilir.
  • Bir uygulamayı yüklemeye çalışırken App Store hata mesajları ile karşılaşılabilir.
  • iPhone X’in Kilit Ekranı’nda veya Ana Ekran’ındayken hücresel sinyal çubuğu hatalı görüntülenebilir.
  • Wallet uygulaması açıldığında kilitlenmesine neden olan sorunlar düzeltilmiş.
  • Cihazlar arası senkronizasyon için Ekran Süresi özelliğine veri kullanımı ayarları getirilmiş.
  • Ayarlar uygulamasındaki Ekran Süresi özelliği güncelleme sonrası yeniden etkinleştirilmesi gerekebilir.

iOS 12 Güncellemesi

iOS 12, iOS platformu için önemli geliştirmeler ve birçok yeni özelliği sunuyor. Apple, iPhone’ları ve iPad’leri, özellikle de daha eski modelleri daha hızlı ve daha duyarlı hale getirmek için işletim sistemini baştan aşağıya revize etti.

iPhone X için hem Mesajlar hem de FaceTime’da kullanılabilen, kişiselleştirilmiş Animoji olan Memoji ile birlikte yeni Animoji karakterleri kullanıma sunuluyor. Ayrıca, Mesajlar ve FaceTime’a yeni kamera efektleri eklenirken, Grup FaceTime özelliği ile 32 kişiye kadar sesli/görüntülü görüşme yapılmasının önü açıldı.

Yeni Kısayollar uygulaması ile oluşturulabilen kestirmeler ile yerleşik ve üçüncü taraf uygulamalar için Siri artık daha derin bir entegrasyona sahip.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/14/ios-12-kisayollar-uygulamasi-nasil-kullanilir/]

Apple, kullanıcıları iPhone ve iPad’de ne kadar zaman harcadığını takip edebilmelerini sağlayan Ekran Süresi özelliği ile iOS 12’ye kapsamlı zaman yönetimi ve izleme araçlarını getirdi. Apple, Uygulama Sınırı özelliği ile iOS cihazlarının kullanımının azaltılmasına yardımcı olarak akıllı telefon bağımlılığının önüne geçmeyi hedefliyor. Ayrıca bu özellik ile ebeveynler için ek denetimler sunuluyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/22/ios-12-ekran-suresi-ve-uygulama-siniri-ozelligi/]

Rahatsız Etme özelliği güncellenen seçenekleri ile dikkat dağınıklılığına neden olan bildirimleri artık Kilit Ekranı’na değil Bildirim Merkezi’ne atıyor. Rahatsız Etme kestirmesi ile kişiler için özel ayrıcalık tanınabiliyor.

Gruplandırılmış Bildirimler özelliği sayesinde, gelen bildirimleri görüntülemek ve yönetmek kolaylaşırken, Anında Yönet özelliği sayesinde uygulamalar için bildirim yönetimi direkt Bildirim Merkezi üzerinden yapılabiliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/22/ios-12-gruplandirilmis-bildirimler-nasil-ozellestirilir/]

ARKit 2.0, iki kişinin aynı anda AR ortamını ayrı cihazlarda görmesine izin veren paylaşılan deneyimler ve AR deneyimlerinin birden çok oturumda kaydedilmesini sağlayan kalıcılık gibi yeni özellikler sunuyor. Ayrıca, AR yeteneklerini kullanarak nesneleri ölçmek için yeni bir Ölçüm adlı yerleşik iOS uygulaması sunuluyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/02/arkit-2-nedir-ar-guncellemesi/]

iOS 12 ile Apple Harita uygulaması baştan aşağıya yenileniyor. Apple Harita uygulaması için tasarımsal yeniliklerden öte harita ve navigasyon geliştirmeleri yapılacak. Apple, yenilenen Harita uygulamasını bu yıldan itibaren kullanıma sunacak ancak yeniliklerin tüm dünya genelinde kullanılabilir olmasının 2019’un sonunu bulması bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/29/apple-harita-tamamen-yenileniyor/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz