Ana Sayfa Haberler Son 2018 iPad Pro Sızıntısı Büyük Tepki Çekti!

Son 2018 iPad Pro Sızıntısı Büyük Tepki Çekti!

0
2018 iPad Pro

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yayınlanan bir raporda, 2018 iPad Pro modellerinde yapılacağı iddia edilen üç önemli değişiklik ortalığı karıştırdı. Rapora göre, 2018 iPad Pro modellerinde 3.5 mm kulaklık girişi kaldırılacak, Smart Connector lightning konektörüne daha yakın bir noktada konumlandırılacak ve Face ID yalnızca dikey modda çalışacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/28/2018-ipad-prodan-yeni-ve-onemli-sizintilar/]

Bu iddialardan 3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılması ve Face ID yalnızca dikey modda çalışacağı iddiası büyük tepki çekti.

Apple’ın kablosuz bir gelecek için kullanıcılarını yönlendirmek adına cihazlarında yaptığı somut değişikliklerden biri 3.5 mm kulaklık girişini kaldırmak. Şirket, bu büyük değişikliği ilk olarak iPhone 7’de yaptı ve günümüz iPhone modellerinin hiçbirinde 3.5 mm kulaklık girişi bulunmuyor. Değişiklik sonrası lightning konektörü üzerinden çalışan EarPods’lar iPhone’ların kutusundaki yerini alırken yanlarına 3.5 mm kulaklık adaptörü eklendi.

Apple’ın böyle bir değişikliği yapmasındaki asıl amacı kullanıcıların kablosuz kulaklık olan AirPods’a yönlendirmekti ki bu yönlendirme kısmen karşılık buldu.

Şimdi, aynı değişimin 2018 iPad Pro modellerinde gerçekleşeceği iddia ediliyor. Söz konusu değişimin iPhone’larda uygulanması ile iPad’lerde uygulanması arasında elbetteki büyük bir fark var.

iPad, özellikle ses sanatçıları veya DJ’ler tarafından kullanılıyor ve bu kullanıcılar için 3.5 mm kulaklık girişi olmazsa olmaz bir ihtiyaç. iPad Pro için binlerce TL ödemek ve üstüne 3.5 mm kulaklık adaptörü için ödeme yapmak pek kullanıcı ilgisini çekecek türden bir şey değil.

Smart Connectör’ün lightning bağlantı konektörüne yakın bir yerde konumlandırılması için söylenebilecek tek şey ise tümüyle saçmalık olarak değerlendirilebilir. Çünkü, bu değişiklik iPad’de Smart Keyboard’un dikey modda kullanılabilmesi için yapılıyor.

İnsanların iPad’lerini genel olarak yatay modda kullandıkları göz önüne alındığında, Smart Keyboard’un düşey modda kullanılmaya zorlanması akıl alır gibi değil. Apple’ın bu değişikliği 2018 iPad Pro modellerinin ön tarafında konumlandıracağı Face ID için yaptığı belirtiliyor. Çünkü Face ID’nin yatay modda çalışmayacağı, yalnızca düşey modda çalışacağı iddia ediliyor.

Şu an için tek Face ID’li Apple cihazı olan iPhone X’de yüz tanıma özelliği yalnızca düşey modda çalışıyor. iPhone’un genelde düşey tutularak kullanılmasından dolayı Face ID’nin yatay modda çalışmaması iPhone’lar için pek sorun oluşturmuyor ancak iPad’ler için aynı şey söz konusu değil.

Yeni iPad Pro modelleriyle iPad kullanımının yataydan düşeye kullanıma dönecek şekilde dizayn ediliyor olması Split View gibi özelliklerin kullanılabilirliğini de etkiliyor. Şu anda Split View yalnızca yatay modda kullanılabiliyor.

2018 iPad Pro modellerini satın almak için bekleyen kullanıcıların büyük çoğunluğu, bu sızıntıların gerçekten de yeni iPad Pro modellerinde hayat bulmaması konusunda hemfikirler. Elbetteki tüm bunlar birer iddiadan ibaret olduğunun altını çizmek gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz