Ana Sayfa Haberler Uygun Fiyatlı 2018 MacBook Air’den Sevindirici Haber Geldi!

Uygun Fiyatlı 2018 MacBook Air’den Sevindirici Haber Geldi!

0
2018 MacBook Air

Uygun fiyatlı 2018 MacBook Air’den sevindirici haber geldi! Edinilen bilgilere göre, büyük merakla beklenen ve dizüstü Mac ailesinin en uygun fiyatlı modeli olması öngörülen yeni MacBook Air bu sonbaharda tanıtılacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/29/macbook-satin-alma-rehberi/]

Apple’ın bu yıl, 13 inç Retina ekran ve uygun fiyatlı yeni bir dizüstü Mac’ini tanıtması bekleniyor. Yeni dizüstü bilgisayarın, MacBook, MacBook Air veya MacBook Pro ailesinin bir üyesi olup olmayacağı belli değil. Yine de, yeni dizüstü bilgisayarın MacBook Air ailesinin bir üyesi olması ihtimali daha ağır basıyor.

2018 MacBook Air’de Kullanılacak İşlemcinin Detayları

Tayvanlı yayın Ekonomik Daily News gazetesinin haberine göre, yeni dizüstü bilgisayar, 2017 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülen Intel’in sekizinci Kaby Lake Refresh işlemciler ile donatılacak.

Haberde, yeni dizüstü Mac modelinde Intel’in 10nm Cannon Lake işlemcileri yerine 14nm Kaby Lake Refresh işlemcilerinin kullanmasının nedeni de belirtiliyor. Cannon Lake’ın üretim gecikmeleri gerekçe olarak gösteriliyor. Intel’in Cannon Lake işlemcilerinin 2019’un sonuna kadar hazır olmayacağı belirtiliyor.

Kaby Lake Refresh serisi, 1.6 GHz ve 1.9 GHz arasında temel saat hızlarına sahip dört çekirdekli Core i5 ve Core i7 işlemcilerinden oluşuyor ve Turbo Boost ile maksimum 3.4 GHz ile 4.2 GHz arasında hızlar sunuyor. 15W çipler, 32 GB’a kadar DDR4 veya LPDDR3 RAM desteği ile entegre Intel UHD Graphics 620’ye sahip.

Bu, Apple’ın uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarının mevcut en yeni MacBook Air modellerinden önemli ölçüde daha hızlı olacağını gösteriyor. Mevcut MacBook Air modellerinde 2015 yılında piyasaya sürülen Intel’in beşinci nesil ve çift çekirdekli Core i5/Core i7 işlemcileri bulunuyor. Ayrıca, bu işlemciler, ultra düşük güç tüketimli işlemcinin bulunduğu 12 inç MacBook’tan da bir hayli yüksek performans sunuyor.

Kaby Lake Refresh işlemci serisi, neredeyse bir yaşında. Intel, 2018’in ikinci yarısında Apple’ın dizüstü Mac’leri için daha hızlı Whiskey Lake işlemcilerini piyasaya sürecek. Bu işlemcilerin yeni dizüstü Mac modelleri için en azından bu yıl sonuna kadar hazır olmaması kuvvetle muhtemel.

Apple’ın bu sonbahardaki Eylül ayı özel etkinliğinde yeni iPhone’larını, Apple Watch Series 4’ü, yeni AirPods’u tanıtması ve uzun zamandır beklenen AirPower ile birlikte piyasaya sürmesi bekleniyor. Cupertino merkezli şirketin, yeni Mac ve iPad Pro modellerini ise Ekim ayındaki özel etkinliğinde tanıtması öngörülüyor.

Apple’ın MacBook Pro ailesinin altında konumlandıracağı yeni dizüstü bilgisayarı için nasıl bir yol izleyeceği ise belirsiz. Yeni dizüstü bilgisayarın Retina ekranlı ilk MacBook Air olma ihtimali var ancak Apple’ın MacBook Air serisini tümüyle bitirerek yeni dizüstü bilgisayarını MacBook ailesinin bir üyesi olarak konumlandırması söz konusu.

Yeni dizüstü Mac’in yanında Ekim ayındaki özel etkinlikte, Intel’in düşük güçlü Amber Lake işlemcileri ile donatılmış iMac modelleri ve Kaby Lake Refresh işlemcileri ile yenilenmiş Mac mini modellerinin tanıtılması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz