Ana Sayfa Haberler HomePod, iOS 12 ile Beklenen Özelliğe Kavuşuyor!

HomePod, iOS 12 ile Beklenen Özelliğe Kavuşuyor!

0
HomePod iOS 12

Apple, bu yılki WWDC etkinliğinin açılış konuşmasında HomePod için yeni özellikler duyurmadı. Cupertino merkezli şirketin Eylül ayında yayınlayacağı iOS 12’nin final sürümü ile akıllı hoparlörü için bazı önemli özellikleri kullanıma sunmayı planladığı bir süredir konuşuluyordu. Nitekim Apple’ın böyle bir plana sahip olduğu doğrulandı.

Şu anda telefon görüşmesi yapabilmek için doğrudan HomePod’u kullanmak mümkün değil. Bunun yerine, gelen aramayı öncelikle iPhone’unuzdan cevaplamalı veya iPhone’unuzu kullanarak çağrı başlatmalı ve HomePod’a aktarmalısınız. HomePod’u kullanarak telefon görüşmesi başlatılamıyor veya yanıtlanamıyor.

Dün, iOS 12’nin geliştiriciler için yayınlanan beşinci beta sürümü ile Apple’ın HomePod için telefon görüşmesi başlatma veya gelen çağrıyı cevaplama özelliğini akıllı hoparlörüne getirdiği görülüyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/30/gelistiriciler-icin-ios-12-beta-5-yayinlandi/]

HomePod için kullanılabilen “Kişisel İstekler Kurulum” ekranında, Telefon uygulaması için dördüncü bir simge bulunuyor (uygulama simgesi henüz kullanılamıyor). Kurulum ekranında HomePod’u kullanarak yapılabileceklerle ilgili kısa bir açıklamaya yer veriliyor: “… anım satıcı eklemek, not oluşturmak, telefon görüşmesi yapmak …” şeklinde.

iOS 12 Beta 5 HomePod

HomePod’un yazılımı için geliştirici veya herkese açık beta sürümü bulunmadığı için özelliği akıllı hoparlör üzerinde test etmek mümkün değil ancak iOS 12 ile HomePod için bu özelliğin geldiği kesin.

HomePod, Apple’ın Siri tabanlı akıllı hoparlörüdür ve henüz Türkiye gibi birçok ülkede satılmıyor. Apple’ın bu Eylül’deki özel etkinliğinde akıllı hoparlörünü daha fazla ülkede satışa sunulduğunu duyurması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz