Ana Sayfa Haberler iOS 12 ile Çift SIM Kart Desteği iPhone’lara Geliyor!

iOS 12 ile Çift SIM Kart Desteği iPhone’lara Geliyor!

0

Apple, bu sonbaharda ve muhtemelen Eylül ayı özel etkinliğinde en yeni iPhone modellerini duyuracak. Şimdiye kadar yeni iPhone’ların beklenen özellikleriyle ilgili birçok söylenti, sızıntı ve analist raporu paylaşıldı ancak bunların genelinde bahsi geçmeyen bir özellik bulunuyordu; çift SIM kart desteği.

Daha önce, bu yıl piyasaya sürülebilecek olası bir çift SIM kart desteğine sahip iPhone modelleriyle ilgili söylentiler ortaya atılmıştı ancak fazla dikkat çekmemişti. Dün, geliştiriciler için yayınlanan iOS 12 Beta 5’in kaputunun altında, çift SIM kart desteğinin gerçekten de yazılım tarafında iPhone’a geldiğini gösteren referans kodlar bulundu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/30/gelistiriciler-icin-ios-12-beta-5-yayinlandi/]

iOS’un tanımlama raporlarının oluşturulmasından sorumlu sistemin kod öbeğinde, “ikinci SIM durumu” ve “ikinci SIM tepsisi durumu” için yeni referans kodların yer aldığı tespit edildi. Bir başka kod bileşeninde ise “çift SIM cihazı”nı işaret ederen referans kodlar yer alıyor.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz bu referans kodlar, Apple’ın yazılım tarafında çift SIM kartı destekli iPhone’lar için hazırlıklar yaptığının bir kanıtı.

iOS 12 Çift SIM'li iPhone

Muhtemelen daha büyük ekranlı (Plus) iPhone modelleri için sunulacak olan çift SIM kart desteği, kullanıcıların SIM kartlarını değiştirmelerine gerek kalmadan farklı operatörler arasında geçiş yapmalarına olanak tanıyacak. Bu özellik ayrıca, rutin olarak birden çok ülkeyi ziyaret eden Avrupa ve Asya’daki kullanıcılar için oldukça önemli bir yere sahip.

Device Atlas’a göre, 2017’de çift SIM kartlı cihazlar Nijerya, Brezilya ve Mısır gibi ülkelerde oldukça popülerdi. ABD, Kanada ve Avustralya gibi daha gelişmiş ülkelerde ise yaygın bir kullanıma sahip değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz