Ana Sayfa Aksesuar Apple, Giyilebilir Ürünlerinden Rekor Gelir Elde Etti!

Apple, Giyilebilir Ürünlerinden Rekor Gelir Elde Etti!

0
Apple Giyilebilir Ürünler

Apple bugün, 2018 mali yılının üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçları açıkladı. Cupertino merkezli şirket, son dört çeyrekte giyilebilir ürünleri ile 10 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/01/apple-2018-mali-yili-ucuncu-ceyrek-sonuclarini-acikladi/]

Apple, “Diğer Ürünler” kategorisinde yer alan AirPods, Apple TV, Apple Watch, iPod touch, HomePod, Beats ürünleri ve Apple markalı ve üçüncü parti aksesuarlarından 2018’in üçüncü çeyreğinde 3,74 milyar dolar gelir elde etti. “Diğer Ürünler” kategorisinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 37 oranında artış görüldü.

Apple, “Diğer Ürünler” kategorisindeki ürünler için belirli satış rakamlarını paylaşmadığı için Apple Watch gibi ürünlerin satış rakamlarını belirlemek zordur ancak şirketin CEO’su Tim Cook, Apple’ın giyilebilir ürünleri hakkında konuştu.

Cook’a göre, Apple Watch ve AirPods’un dahil olduğu giyilebilir ürünlerden elde edilen gelirde yıllık yüzde 60 oranında büyüme görüldü. Giyilebilir ürünlerden son dört çeyrek boyunca elde edilen gelir 10 milyar doları aştı.

Apple Watch, çeyrek dönemi içinde Haziran ayında gelir rekoru kırdı ve yüzde 40 oranında gelir artışı sağladı. Apple Watch’un Haziran ayında rekor kıran gelir artışının yeni Apple Watch modeli ile çok daha yüksek seviyelere taşınması hedefleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/30/apple-watch-series-4-ozellikleri-cikis-tarihi-ve-fiyati/]

Cook, AirPods için ayrıntıya girmedi ama AirPods kullanan pek çok müşteriyi görmenin Apple’ı heyecanlandırdığını söyledi. Cook, “Bana iPod’un ilk günlerini hatırlatıyor” diyerek AirPods’u yüceltmekten geri durmadı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz