Ana Sayfa Apple Apple Yazılım Platformlarının Beta Sürümlerini Test Eden Kullanıcı Sayısı Belli Oldu!

Apple Yazılım Platformlarının Beta Sürümlerini Test Eden Kullanıcı Sayısı Belli Oldu!

0
Apple Beta Kullanıcı Sayısı

Apple’ın iOS, macOS, watchOS ve tvOS yazılım platformlarının herkese açık final sürümünün yayınlanması öncesinde, kayıtlı geliştiriciler ve herkese açık Beta Yazılım Programı kullanıcıları tarafından beta sürüm olarak test edilebiliyor.

Apple’ın 2018 üçüncü çeyrek dönemine ait finansal verilerinin açıklandığı sırada şirketin CEO’su Tim Cook, kaç kullanıcının Apple yazılım platformlarının beta sürümlerini test ettiğini açıkladı. Cook’un yaptığı açıklamaya göre, Apple’ın OS beta yazılımlarını 4 milyondan fazla kullanıcı test ediyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/01/apple-2018-mali-yili-ucuncu-ceyrek-sonuclarini-acikladi/]

Şu anda, Apple’ın Herkese Açık Beta Yazılım Programı’na kayıtlı kullanıcılar tarafından iOS 12, macOS Mojave ve tvOS 12 üçlüsünün Public Beta’sı kullanılabiliyor. Kayıtlı Apple geliştiricileri ise, iOS 12, macOS Mojave, tvOS 12 ve watchOS 5’in beta sürümlerine erişim sağlayabiliyorlar.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/26/ios-12-beta-nasil-indirilir-ve-yuklenir-iste-yapilmasi-gerekenler/]

watchOS 5’in beta sürümü yalnızca geliştiriler için kullanılabiliyor çünkü Apple Watch’un yazılım sürümünü düşürmek (downgrade) mümkün değil. Apple, oluşabilecek herhangi bir sorunda sıradan bir kullanıcının zora düşmemesi için watchOS 5’in Public Beta’sını sunmuyor.

Apple geliştiricileri ve Herkese Açık Beta Yazılım Programı kullanıcıları, şirketin yazılımlarının herkese açık final sürümlerini yayınlamasından önce yeni özellikleri test etmekle ve yazılımın geliştirilmesine yardımcı olma konusunda gönüllü olarak görev alıyorlar.

Apple, geliştiricilerinin sayısını veya Beta Yazılım Programı’na kayıtlı kullanıcıların sayısı ayrı ayrı paylaşmadı.

Apple’ın güçlü beta test süreçlerine rağmen platformlarından kimi zaman büyük hatalarla karşılaşabilmek mümkün ancak şirketin tüm işletim sistemleri için sık sık hata düzeltmeleri ve kararlılık iyileştirmeleri için yazılım güncellemeleri yayınlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz