Ana Sayfa Apple Apple’ın 3 Aylık Hizmetler Geliri Neredeyse Bir Koç Holding Değerinde!

Apple’ın 3 Aylık Hizmetler Geliri Neredeyse Bir Koç Holding Değerinde!

0

Apple, 2018 mali yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını paylaştı ve sadece üç aylık dönemde hizmetler kategorisinden 9,55 milyar dolar gelir elde ettiği açıklandı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/01/apple-2018-mali-yili-ucuncu-ceyrek-sonuclarini-acikladi/]

Apple’ın üç aylık hizmetler geliri neredeyse piyasa değeri 13.5 milyar dolar olan Koç Holding’e denk geliyor.

2018’in üçüncü mali çeyreğinde, Apple’ın hizmetlerden elde ettiği gelir, 2017’nin üçüncü çeyreğinde 7,7 milyar dolarken yüzde 31 artışla 9,55 milyar dolara yükseldi.

Apple Hizmetler

Apple’ın hizmetler kategorisinde iTunes, App Store, Mac App Store, Apple Music, iCloud, Apple Pay ve AppleCare bulunuyor.

Şirketin CEO’su Tim Cook’a göre, Apple, hizmetler kategorisinde yakaladığı ivme için “harika hissediyor”. Şirketin bu çeyrek döneminde hizmetler kategorisindeki gelirini artırması bir dizi alandaki güçlü performansına dayanıyor.

Apple hizmetleri ve Apple aracılığıyla sağlanan üçüncü taraf hizmet aboneliklerinden elde edilen gelir yıllık bazda yüzde 60 artışla 300 milyon doları aşmış durumda. Şu anda App Store’da abonelik sunan 30.000 uygulama bulunuyor.

Tim Cook’a göre, Hazirana yında App Store yeni bir gelir rekoru kırdı ve bu gelir Apple’ın “en çılgın” beklentilerini bile aştı. Cook, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin App Store’u daha sık ziyaret ettiğini ve hiç olmadığı kadar çok uygulama indirdiklerini söylüyor. Ayrıca Apple, App Store arama reklamlarından elde edilen gelirlerde hızlı bir büyüme kaydetmeyi başardı.

Yıllık bazda Apple Music yüzde 50 oranından fazla büyüme gördü ve AppleCare bu çeyrekte yüzde 18 oranından büyüdü. Apple’ın bulut hizmetleri geliri yıllık bazda yüzde 50 arttı ve FaceTime, Mesajlar dahil olmak üzere iletişim hizmetlerinin kullanımı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Kullanıcıların Siri üzerinden yaptıkları sorgu sayısı 100 milyarı aşarken, Apple News uygulamasından okunan makaleler yıllık bazda iki katına çıktı.

Apple, 2017 yılında hizmet gelirlerini 2020 yılına kadar çeyrek başına 14 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini duyurmuştu ve şirketin bu hedefe ulaşmak için emin adımlarla ilerlediği görülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz