Ana Sayfa Haberler iPhone X Plus, iPad Benzeri Ekran Moduyla Geliyor!

iPhone X Plus, iPad Benzeri Ekran Moduyla Geliyor!

0
iPhone X Plus

Söylentiler, Apple’ın bu yıl, 450 ppi yoğunlukta 2688 x 1242 piksel çözünürlükte 6.5 inç OLED ekranlı iPhone X Plus’ı tanıtacağını gösteriyor.

5.8 inç iPhone X’a kıyasla daha büyük ekrana sahip olacak olan iPhone X Plus’da nispeten iPhone X’a benzer bir OLED ekranın kullanılması söz konusu.

iPad Benzeri Ekran Modu

Apple’ın “Plus” iPhone modellerinde genelde yaptığı gibi, iPhone X Plus’ta da iPad tarzı ekran moduna yer vereceği belirtiliyor.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, iPhone X Plus, iPad tarzı “Landscape Mode” ile gelecek. Bu mod sayesinde, iPhone X Plus’ı yatay modda kullanırken Ayarlar, Mail, Kişiler, Takvim, Borsalar gibi uygulamalar çok daha iyi bir şekilde görüntülenebilecek.

iPhone X Plus Ekran Modu

2018 iPhone modelinde sunulacak olan bu özellik, iHelpBR tarafından iOS 12 ve Xcode’un en yeni beta sürümlerinden toplanan verilerle onaylanmış durumda. Site, iOS Simulator aracını 458 ppi yoğunlukta 2688 x 1242 çözünürlükte çalıştırmaya zorladı ve birçok yerleşik uygulamanın daha büyük bir cihaz için uygun olan “Landscape Mode” ile uyumlu bir şekilde çalıştığını gördü.

iPhone X Plus Yatay Mod

Ekran görüntülerinde, Kişiler ve Takvim uygulamaları yer alıyor ve uygulamaların örneğin iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus gibi daha büyük ekranlı cihazlarda kullanılan iPad tarzı düzende görüntülendikleri görülüyor.

Bu, Apple’ın iPhone X Plus’ı diğer büyük ekranlı Plus modellerinde yaptığı gibi ele almayı planladığını, ekstra görüntüleme alanından tam olarak yararlanarak cihazın 2688 x 1242 olması beklenen ekran çözünürlüğünü en iyi şekilde kullanacağı anlamına geliyor.

Apple, iPhone 6 Plus’ı piyasaya sürmesiyle birlikte iOS 8’de Landscape Mode’unu tanıttı. iPhone 6 Plus, Apple’ın piyasaya sürdüğü ilk büyük ekranlı iPhone’u konumunda. O zamandan beri bu ekran modu sadece büyük ekranlı iPhone modelleri ile sınırlı kaldı.

iPhone X’in 5.8 inçlik ekranı, iPhone 8 Plus ve önceki büyük ekranlı iPhone’ların 5.5 inçlik ekranından daha büyük ancak iPad benzeri ekran modu özelliği kullanılamıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz