Ana Sayfa Apple Apple, Dünyanın Tek 1 Trilyon Dolarlık Şirketi Oldu!

Apple, Dünyanın Tek 1 Trilyon Dolarlık Şirketi Oldu!

0
Apple Şirket Değeri

Apple, resmi olarak hisse senedi fiyatı ile şirket hisselerinin büyüklüğünün çarpılmasıyla oluşan piyasa değeriyle 1 trilyon dolarlık değeri aştı. Böylece Cupertino merkezli şirket, dünyanın tek trilyon dolarlık halka açık şirketi haline geldi.

Apple’ın hisse değeri an itibariyle borsada 206 doların üstünde işlem görüyor. Bu hisse değeri, şirketi böylesi büyük bir kilometre taşına taşımış oldu. Teknoloji devi, 20 Temmuz 2018 tarihi itibariyle 4.829.926.000 adet hissesini baz alarak yaklaşık 1 trilyon dolarlık bir piyasa bonosu kazandı.

Bazı medya kuruluşları Apple’ı gün içinde dünyanın tek trilyon dolarlık şirketi ilan ettiler. Bunun nedeni, şirketin kendi Borsa uygulamasına güç veren Yahoo Finance verilerinin referans alınmasından kaynaklanıyor.

Apple Piyasa Değeri

Cupertino merkezli şirket, Amazon, Microsoft ve Google’ın ana şirketi Alphabet dahil olmak üzere diğer büyük teknoloji şirketleri ile dünyanın ilk trilyon dolarlık şirketi olma yarışına girişti. Apple bunu başaran ilk şirket olsa da 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmış olmak aslında şirket için büyük bir öneme sahip değil.

Apple hisseleri, şirketin rekor kıran 2018 mali yılı üçüncü çeyrek dönemine ait finansal verilerini geçtiğimiz günlerde açıklamasıyla büyük değer kazandı. Teknoloji devi, üç aylık dönemde 53.3 milyar dolar gibi rekor bir gelir elde ettiğini açıkladı.

Cupertino merkezli şirketin dünyanın tek 1 trilyon dolarlık şirketi haline gelmesi değer yaratan teknolojiler üretmesinden kaynaklanıyor. 2003’ten beri iPhone ve iPad gibi değer yaratan ve değer katan ürünleri sayesinde şirketin popülaritesi günden güne arttı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz