Ana Sayfa Apple Apple, iTunes Ortaklık Programı’ndan Uygulamaları Kaldırıyor!

Apple, iTunes Ortaklık Programı’ndan Uygulamaları Kaldırıyor!

0
iTunes Ortaklık Programı

Apple bugün, iOS ve Mac uygulamalarını iTunes Ortaklık Programı’ndan kaldıracağını duyurdu. Bu, Apple uygulamalarına bağlantı veren web sitelerinin artık App Store’a trafik sağlamasından dolayı gelir elde edemeyecekleri anlamına geliyor.

Apple, iOS ve macOS için yenilenen App Store’un artık kullanılabilir olması nedeniyle iTunes Ortaklık Programı’ndan uygulamaları kaldırma kararı aldığını belirtiyor.

Apple, iOS 11’de yenilenmiş bir iOS App Store’u kullanıma sunmuştu. Şirket, son olarak macOS Mojave’de yeni Mac App Store’u bu sonbaharda kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

iTunes Ortaklık Programı

iTunes ortaklık programı

Cupertino merkezli şirket, şu anda iTunes ortaklık programı kullanıcılarına, uygulamalar da dahil olmak üzere iTunes ile ilgili bir satın alma işleminden elde edilen gelirin yüzde 7’sini veriyor.

Geçen yıl Apple, uygulamalar için bu oranı yüzde 2,5’e düşürmeye çalıştı ancak geliştiricilerin ve yayıncıların olumsuz geri dönüş yapmasından sonra yüzde 7’ye geri çıkardı. Nitekim uygulama için satın alımlar için komisyon oranı yüzde 2,5’e düşürüldü.

Apple, iOS uygulamaları, Mac uygulamaları ve uygulama içi satın alım için uyguladığı ortaklık programını 1 Ekim 2018’den başlayarak kaldırmayı planlıyor. Müzik, film, kitap ve TV dahil olmak üzere diğer içerikler ortaklık programında kalmaya devam edecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz