Ana Sayfa Haberler Mac Satışları Son 5 Yılın En Düşük Seviyesinde!

Mac Satışları Son 5 Yılın En Düşük Seviyesinde!

0
Mac Satışları

Apple, 1 Nisan ile 30 Haziran arasındaki döneme denk gelen 2018 mali yılı üçüncü çeyrek dönemine ait finansal verilerini açıkladı ve 3.72 milyon adet Mac satışı yaptığını duyurdu. Apple, 2013 mali yılı üçüncü çeyreğinden bu yana, aynı çeyrek döneminde dört milyondan az Mac satışı yaparak en düşük Mac satışını gördü.

Cupertino merkezli şirket, bir önceki yılın aynı çeyreğinde 4.29 milyon Mac sattığını açıklamıştı. Bu yılın üçüncü çeyreğindeki Mac satışları, yıllık bazda yüzde 13 gibi oldukça ciddi bir düşüşü gösteriyor. Satışların düşmesiyle Mac gelirleri de bir önceki yılın aynı çeyrek dönemine kıyasla yüzde 5 düştü.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/01/apple-2018-mali-yili-ucuncu-ceyrek-sonuclarini-acikladi/]

Müşterilerin iPhone ve iPad’e giderek artan ilgisinin yanında Mac’e olan ilgisinin düşmesi dikkat çekiyor. Apple’ın 2018 mali yılı üçüncü çeyreği için duyurduğu 53,3 milyar dolarlık gelirin yüzde 65’ini iPhone ve iPad satışları oluşturuyor. Mac satışları ise bu çeyrekteki gelirin sadece yüzde 10’una karşılık geliyor.

Mac satışlarının düşmesinin en önemli nedeni olarak Apple’ın iPad’i “Bir bilgisayar gibi…” sloganı ile pazarlaması gösteriliyor. Bir diğer neden olarak ise mevcut Mac modellerinin artık eskimiş olarak değerlendirilmesi. iMac Pro’nun dışında, çeyrek dönemi içinde Mac’lerin hiçbiri 2017’den önce yenilenmedi.

Apple, Haziran 2017’den bu yana 12 inç MacBook ve iMac serisini yenilemedi. Geçtiğimiz yıl MacBook Air işlemcileri ile güncellendi ve genel olarak Mart 2015’ten beri büyük bir değişim görmedi. Daha da kötüsü, Mac mini Ekim 2014’ten bu yana, Mac Pro ise Aralık 2013’ten beri yenilenmedi. Bu noktada, 2019 için Apple’ın yeni modüler bir Mac Pro üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

MacBook Pro yakın zamanda yenilense de üçüncü çeyrek dönemi sonra erdikten piyasaya sürülebildi. Geçtiğimiz yıl, yeni MacBook Pro modelleri üçüncü çeyreğe denk gelen Haziran ayının başındaki WWDC etkinliğinde duyurulmuş ve piyasaya sürülmüştü.

Apple, 2017 mali yılı üçüncü çeyrek dönemine ait finansal verilerini açıkladığı sırada, aktif kurulu Mac’lerinin sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre çift haneli bir büyüme katettiğini açıklamıştı. Bu yılki çeyrek dönemi için böyle bir büyüme görülemedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz