Ana Sayfa Apple Mahkeme Apple’ın 145 Milyon Dolar Ödemesine Hükmetti!

Mahkeme Apple’ın 145 Milyon Dolar Ödemesine Hükmetti!

0
Apple Patent

Reuters’ın haberine göre, Kaliforniya’nın federal mahkemesi Apple’ın Kanadalı fikri mülkiyet şirketi WiLan’ın sahip olduğu iki patenti ihlal ettiği gerekçesiyle suçlu buldu. Jüri, Apple’ın WiLan’a 145.1 milyon dolar ödeme yapmasına hükmetti.

WiLan tarafından yayınlanan bir açıklamada, söz konusu patentlerin iPhone’da kullanılan kablosuz teknoloji ile ilgili olduğu belirtiliyor. Patentlerden ilki kablosuz iletişim sisteminde bant genişliği protokolleri için bir yöntem ve cihazına ait. Diğer patent ise kablosuz iletişim sisteminde kullanımı için uyarlanabilir çağrı kabul kontrolüne ait.

Cupertino merkezli şirket, San Diego jürisinin kararıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

WiLan, şirketlerin patent portföylerini yöneterek ve lisanslayarak fikri mülkiyetin değerini ortaya çıkarmaya yardım etmek amacıyla kendisini “en başarılı patent ruhsat şirketlerinden” biri olarak görüyor.

Daha önce WiLan, yine kablosuz ağ teknolojileriyle ilgili patent ihlali konusunda Cupertino merkezli şirketten davacı olmuştu. Mahkeme, Ekim 2013’te Cupertino merkezli şirketin patent ihlallinden suçsuz buldu. Nitekim WiLan, son açtığı patent ihlali davasını kazandı ve şimdi Apple’dan 145.1 milyon dolar ödeme alacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz