Ana Sayfa Apple Samsung’un Anavatanı Güney Kore Apple’a Ek Vergi Getiriyor!

Samsung’un Anavatanı Güney Kore Apple’a Ek Vergi Getiriyor!

0
Güney Kore Samsung

Samsung’un anavatanı Güney Kore, başta Apple olmak üzere, Amazon, Google ve diğer global teknoloji şirketlerine ek vergi uygulamaya hazırlanıyor.

Yerel şirketler, yabancı şirketlerin ülkede çok az vergi ödemelerinin veya hiç vergi ödememelerinin Güney Koreli şirketlere karşı yabancı şirketler için “tersine ayrımcılık” yarattığını söyleyerek bunun bir haksızlık olduğunu söylüyor.

Yerel şirketler yıllardır yabancı şirketlerin Güney Kore’de yaptıkları satışlar için vergi ödemeleri konusunda çağrıda bulunuyor. Korea Times, hükümetin bu çağrıları dikkate alarak yeni mevzuatı hızla meclise sunmayı planladığını duyurdu.

Özellikle Güney Koreli Samsung, Galaxy S9 serisi akıllı telefon satışlarının hayal kırıklığı yaşattığını kabul ederek, Apple ve Çin makalarıyla rekabet etmeye çalışıyor.

Gelen itirazlara bakarak, Apple’ın Güney Kore’deki satışlar için oldukça az veya hiç vergi ödemediği anlaşılıyor. Bu gelişme son yıllarda Avrupa’da yaşanan vergi tartışmalarına da çok benziyor. Daha önce Apple, tüm Avrupa satışlarını İrlanda üzerinden göstererek, İrlanda hükümetinin düşük vergi oranlarından faydalanıyordu.

İrlanda hükümetinin indirimli vergi oranları sunarak Avrupa yasarlarını ihlal ettiğinin anlaşılması üzere Apple, hiçbir itirazda bulunmadan vergi iadeleri için 15 milyar dolarlık geri ödeme yapmayı kabul etti.

Bir diğer Avrupa ülkesi İtalya ise Apple’ın ülkedeki perakende mağazalarından 1.3 milyar dolardan fazla vergi beyanında bulunmadığından şikayetçi oldu. Apple, daha sonra İtalya’daki perakende mağazalarındaki satışları için 347 milyon dolar ek vergi ödemeyi kabul etti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz