Ana Sayfa Haberler 2018 iPhone Modellerinde Kulaklık Şoku!

2018 iPhone Modellerinde Kulaklık Şoku!

0
2018 iPhone X Plus ve iPhone 9

Apple, iPhone 7 ile 3.5 mm kulaklık girişi bulunmayan ilk iPhone modelini piyasaya sürmüş oldu. Kulaklık girişi bulunmayan iPhone’ların piyasaya sürülmesinin üstünden iki yıl geçti. Apple hala kablolu kulaklık kullanan kullanıcıları düşünerek iPhone’ların kutusuna 3.5 mm kulaklık jakı adaptöre yer veriyor.

Mevcut en yeni iPhone modellerinin (iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X) kutusundan da kulaklık jakı adaptörü çıkıyor ancak bu trendin yakında sona ereceği iddia ediliyor.

2018 iPhone Modelleri 3.5mm kulaklık jakı adaptörü

Barclays araştırma şirketinin paylaştığı son araştırma notuna göre, 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü 2018 iPhone modellerinin kutusunda bulunmayacak. Kulaklık jakı adaptörünün tedarikçisi olan Cirrus Logic, 2018 iPhone modellerinin kutusundan kulaklık jakı adaptörünün bulunmayacağını doğruladı. Barclays bu yılın başında böyle bir tahminde bulunmuştu.

Apple, “kablosuz bir gelecek” için çalışıyor ve böyle bir geleceğe doğru giderken kulaklık jakı adaptörünün bir engel olduğunu düşünüyor olabilir. Bu yüzden Apple, yeni iPhone modellerinin kutusunda 3.5 mm kulaklık jakı adaptörüne yer vermeyebilir.

Ayrıca Apple’ın 3.5 mm kulaklık girişini 2018 iPad Pro modellerinden kaldıracağı ve yeni iPad Pro modellerinin kutusuna kulaklık jakı adaptörünü dahil etmemeyi planladığını da hatırlatalım.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/30/son-2018-ipad-pro-sizintisi-buyuk-tepki-cekti/]

Henüz insanların AirPods gibi kablosuz kulaklıkları tercih etmediği gerçeği göz önüne alındığında, tüm bu iddialar doğruysa bazı tartışmaların fitili ateşlenecek gibi duruyor.

Cupertino merkezli şirket, 3.5 mm kulaklık jakı adaptörünü 59,99 TL fiyat etiketi ile satıyor. Şirketin bu aksesuarını gelecekte de satmaya devam edeceğini belirtelim. Şu anda Apple’ın en çok satan aksesuarları arasında yer alan kulaklık jakı adaptörünün gelecekte çok daha yüksek satış rakamlarını göreceği kesin gibi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/27/apple-kulaklik-jaki-adaptoru-satis-rekoru-kiriyor/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz