İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Apple Gündemi

Bugüne Kadar 3 Milyon HomePod Satıldığı Tahmin Ediliyor

Amerika'da faaliyet gösteren CIRP'ın yaptığı araştırmaya göre; Amazon Echo, Google Home ve HomePod gibi ürünler 50 milyon üniteye ulaştı.

Furkan

okunma

Bugüne Kadar 3 Milyon HomePod Satıldığı Tahmin Ediliyor

Amerika'da faaliyet gösteren CIRP'ın yaptığı araştırmaya göre, Amazon Echo, Google Home ve Apple HomePod gibi ürünler 50 milyon satış rakamını gördü.

Önemli veri şirketlerinden biri olan CIRP, Apple'ın HomePod isimli ürününün ikinci çeyrek itibariyle 3 milyon civarında sattığını belirtiyor. Apple'ın bu satış rakamıyla beraber pazarın yüzde 6'sına hakimiyet kurduğu öngörülüyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/31/homepod-ios-12-ile-beklenen-ozellige-kavusuyor/]

Veriler karşılaştırıldığında, Amazon Echo'nun pazarın yüzde 70'ine, Google Home'un ise yüzde 24'üne sahip olduğu görülüyor. Ürünün şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada, Fransa ve Almanya'da satışta olduğunu belirtelim.

Analizi yapan firmanın kurucu ortağı olan Josh Lowitz, yaptığı açıklamada Apple'ın daha rekabetçi bir ürün sunmaması halinde akıllı hoparlör pazarında pazar payı elde etmesinin zor olabileceğini söyledi.

HomePod'un 3 Milyon satması ve pazarın %6'sını edinmesi bekleniyor

Amazon Echo 50 dolar, Google Home 129 dolar gibi fiyatlardan başlarken Apple'ın ürünü 349 dolar fiyat etiketine sahip. Bu fiyata neredeyse 2 adet Amazon Echo ve 2 Adet Google Home satın alınabiliyor.

Satış rakamlarına ek olarak firmanın daha ucuz bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı belirtildi. Nisan ayında bir Apple analistinin verdiği bilgiye göre Çin'de üretilecek olan bu modellerin hangi ürüne benzeyeceği konusunda herhangi bir bilgi yok ancak 150 ila 200 Dolar arasında bir yere konumlandırılacak.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.