Ana Sayfa Haberler Apple Watch için “Apple Heart Study” Programına Kayıtlar Durduruldu!

Apple Watch için “Apple Heart Study” Programına Kayıtlar Durduruldu!

0
Apple Watch Apple Heart Study

Apple ve Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ortak olarak yürüttüğü Apple Heart Study web sitesi güncellendi ve program yeni katılımcılara kapatıldı. Program ile Apple Watch kullanıcıların kalp atış hızının belirlenmesi için kullanılan dahili kalp atış hızı sensörünün geliştirilmesi amaçlanıyor.

Şu anda mevcut program kullanıcıları için herhangi bir kısıtlama söz konusu değil ancak yeni katılımcılara izin verilmiyor. Apple ve Stanford, program için kayıt işlemini resmi olarak durdurdu.

Program çalışmaları 31 Ocak 2019’a kadar bitmeyecek ve Apple, çalışmanın tamamlanacağı güne kadar mevcut katılımcılardan veri toplamaya devam etmeyi planlıyor.

Apple Heart Study, bileğe takılan Apple Watch’un hayatı tehdit eden durumları doğru bir şekilde tespit edip edemeyeceğini belirlemek için Apple’ın akıllı saatinden gelen verileri kullanmak üzere düzensiz kalp ritimlerini tanımlamak için tasarlandı.

Program daha önce, 22 yaşında bir iPhone 5s veya üstü ve bir Apple Watch Series 1 veya daha yeni model Watch kullanıcıları için ABD’deki herkese açıktı.

Katılımcılara Apple Heart Study uygulamasını indirip kurmaları ve Apple Watch’u bileklerine takmaları talimatı veriliyordu. Bir çalışma katılımcısında düzensiz kalp atışı hızı tespit edildiğinde, Amerikan Well’den bir Tele-Hersi sağlayıcısı ile görüşmesi sağlanırken, bazı kişilerde daha fazla araştırma yapılabilmesi için yedi güne kadar ePatch monitörü takmaları isteniyor.

Apple’ın “Heart Study” programı Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğinde Kasım 2017’de başladı. Çalışmaya dahil olan kullanıcılar üstünde, yaygın kalp ritim bozukluğu, kalp yetmezliği ve inme gibi ciddi tıbbi durumların tespit edilmesi için çalışma yapılıyor. Afib, milyonlarca insanı etkiliyor ancak Apple Watch bu ve bunun gibi sağlık sorunlarını önceden tespit ederek uyarabiliyor.

San Francisco California Üniversitesi, kalp atış hızı sensörünün ve uygulaması sayesinde Apple Watch’un anormal kalp ritmini yüzde 97 doğrulukla tespit edebildiğini öne sürüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz