Ana Sayfa Apple Apple, Dizüstü MacBook’lar için Yeni Bir Klavye Geliştiriyor!

Apple, Dizüstü MacBook’lar için Yeni Bir Klavye Geliştiriyor!

0
Apple Dizüstü MacBook Klavyeler

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından Perşembe günü yayınlanan üç patent başvurusunun Apple’a ait olduğu ortaya çıktı. Apple’ın son patent başvuruları, gelecek nesil dizüstü MacBook’lar için şirketin yeni bir klavye üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/14/2018-macbook-pro-toz-ve-kir-guclendirilmis-klavye/]

Her üç patent dosyasında, “entegre arayüz sistemine sahip cihaz” ve benzer bir buluş ile dizüstü MacBook’un klavye deneyiminin nasıl bağdaştırılacağı ele alınıyor.

Patent dosyalarında, plastik veya cam gibi bir malzemeden üretilen ve şeffaf bir alanın bulunduğu klavyenin ana gövdesinin nasıl muhafaza edilebileceği üzerine görüşlere yer veriliyor. Klavyenin şeffaf kısmının altında, kullanıcının dokunuşunu ve uyguladığı basıncı tespit edebilen bir dizi gömülü sensör bulunuyor.

Aynı kısım, klavyeyi alttan aydınlatabilecek, seçilen dile bağlı olarak değişen sanal düğmelerin kullanılabildiği, kullanıcının çalışmasına bağlı olarak sembollerin eklenebildiği dokunmatik bir ekrana sahip.

Bazı durumlarda tamamen düz bir klavye yüzeyi gibi yapılandırılabilen bu ekran, sanal klavye oluşturmak için de kullanılabiliyor. Normalde bir klavye üzerinde görünmeyen sıra dışı düğmeler ve diğer denetim düğmeleri bu ekrana eklenebiliyor.

Fiziksel bir klavyenin bulunduğu bazı durumlarda, sistem, tuşların ve klavye muhafazasını çevreleyen alanın dokunmaya duyarlı olmasını sağlayabiliyor. Böylece jestler, trackpad’i kullanmadan klavye düğmelerinin üstünde parmağın hafifçe kaydırılması ile kullanılabiliyor.

Apple Klavye

Bir klavye düğmesine basmak yerine düz bir ekran yüzeyine dokunulsa da teorik olarak sağlanan geri bildirim ile klavye düğmesine basılmış hissi sağlanıyor.

Apple, gelecek nesil dizüstü MacBook’lar için düşündüğü bir başka klavye patent başvurusunda ise, klavye alanının üstüne yerleştirilebilecek bir klavye aksesuarını öngörüyor. Klavye aksesuarının algılanması için tümüyle yerleşik klavyeye güveniliyor.

MacBook Klavye Aksesuarı

Bu klavye tasarımında, mevcut dizüstü MacBook klavye mekanizmasına yakın bir deneyim sunuluyor. Klavyenin bir kısmı, gövdenin geri kalanıyla aynı hizada kalacak şekilde bir girintiye yerleştiriliyor.

Klavye düğmeleri, su geçirmez özel malzemelerden mamul edilen esnek bir malzeme üzerinde konumlandırılıyor. Klavye düğmelerinin bulunduğu malzemenin son derece esnek olması sayesinde düğmelerin alt kısmının delik olmasına gerek kalmıyor.

Apple Dizüstü MacBook Klavye

Oldukça esnek bir yapıda olan bu çok özel klavye, dizüstü MacBook’un klavye alanında bulunan ilgili bağlantı noktalarıyla bağlantı kurulmasıyla çalışıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz