Ana Sayfa Apple Apple’dan Kaliforniya’da Söndürülemeyen Yangınla Mücadeleye Destek!

Apple’dan Kaliforniya’da Söndürülemeyen Yangınla Mücadeleye Destek!

0
Kaliforniya Yangın

Apple bugün, Kuzey Kaliforniya’yı tahrip eden yangının yaralarını sarmak için müşterilerinin Uluslararası Kızılhaç Örgütü’ne yardım bağışlarına aracılık etmeye başladı. Apple müşterileri, Mac ve iOS cihazlarından App Store veya iTunes Store‘u kullanarak Uluslararası Kızılhaç Örgütü’ne bağış yapabiliyor.

Apple Kızılhaç Örgütü Bağış

Shasta County’i ve Redding kasabasını etkileyen yangınlar Kaliforniya tarihinin altıncı en büyük yangını haline geldi. 125.000 dönümden fazla orman alanı kül olurken, 1.500’den fazla ev ve bina yangından etkilendi.

Sıcak ve kuru hava nedeniyle Yosemite Ulusal Parkı yakınındaki yangınlar Kaliforniya halkını derinden sarsmış durumda.

Carr Fire adı verilen yangın, California State Route 299’da bir arabanın yanmaya başlaması sonrası 23 Temmuz’da başladı. İki itfaiyeci dahil olmak üzere altı kişi öldü. Bu noktada yangın yüzde 39 seviyesindeydi ancak hafta sonu artan yüksek rüzgar yangını söndürme çabalarını engelliyor.

Apple, müşterilerine basit ve sorunsuz bir bağış için iTunes ve App Store’daki kayıtlı kredi kartı veya banka kartlarını kullanarak bağış yapmalarına izin veriyor. iTunes ve App Store kullanıcıları, 5, 10, 25, 50, 100 veya 200 dolar değerinde bağışta bulunabiliyor. Türkiye için yardım bağışları şu anda kabul edilmiyor.

Apple, büyük felaketlere destek olabilmek adına para toplamak amacıyla iTunes Store’u ve App Store’u sıklıkla kullanıyor. Daha önce de 2015’deki Nepal depremi, 2013’deki Filipinler tayfunu, 2012’deki Sandy kasırgası, 2011’deki Japonya tsunami ve depremi ve 2010’daki Haiti 2010 depremi için Uluslararası Kızılhaç Örgütü’ne bağış desteğinde bulundu.

Cupertino merkezli şirket, geçen yılki Kuzey Kaliforniya orman yangını için 1 milyon dolar bağışta bulundu. Ayrıca, geçen yılın Aralık ayında Güney Kaliforniya’daki orman yangınları için de 1 milyon dolar bağışta bulundu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz