Ana Sayfa Apple Tim Cook Apple’ın Başarısı Sonrası İlk Kez Konuştu!

Tim Cook Apple’ın Başarısı Sonrası İlk Kez Konuştu!

0
Apple Tim Cook

Apple dün, önemli bir dönüm noktasına ulaştı ve dünyanın tek 1 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip halka açık ilk ABD’li şirketi oldu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/02/apple-dunyanin-tek-1-trilyon-dolarlik-sirketi-oldu/]

Tim Cook: Başarı için Önemli Bir Ölçüt Değil!

Böylesi büyük bir başarının ardından kamuoyuna açıklama yapmayan Tim Cook, şirket çalışanlara bir not gönderdi. Cook’un çalışanlara gönderdiği not Buzzfeed tarafından paylaşıldı.

Notta Cook, elde edilen şirket değerinin önemli bir kilometre taşı olduğunu ancak şirketin başarısı için önemli bir ölçüt olmadığını söyledi. Çalışanlara teşekkür eden Cook, işlerinin zor olduğunu ve daha azını yapmayı reddetmenin şirketi harika hale getirdiğini söyledi.

Teknoloji devi, Salı günü 2018 mali yılı üçüncü çeyrek dönemine ait finansal verilerini açıkladı. Sadece 3 aylık dönemde 53,3 milyar dolar gelir ve net 11,5 milyar dolar kâr veya seyreltilmiş hisse başına gelirin 2.34 dolar olduğunu duyurması sonrası şirketin hisseleri yükselişe geçti.

20 Temmuz itibariyle 4.829.926.000 adet olan hisse senedinin dün borsada 206 doların üstünde işlem görmesiyle şirketin piyasa değeri 1 trilyon doları geçti.

Apple Şirket Değeri

Böylece Apple, Amazon, Microsoft ve Google’ın ana şirketi Alphabet dahil olmak üzere diğer teknoloji devleriyle giriştiği mücadeleyi kazandı. Cupertino merkezli şirket piyasa değerini 1 trilyon dolar gibi rekor düzeye taşımayı başardı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz