Ana Sayfa Apple Apple, Yüksek Vergi Ödemelerine Rağmen Bana Mısın Demedi!

Apple, Yüksek Vergi Ödemelerine Rağmen Bana Mısın Demedi!

0
Apple Vergi Ödemeleri

Apple için son dönemde peşi sıra gelen vergi cezaları yüzünden büyük bir çıkmazın içinde olduğu değerlendirilmesinde bulunulsa da AB’nin şirketin önüne koyduğu devasa vergi faturasına rağmen, para kazanma makinesinin bana mısın demediği ortaya çıktı.

Apple, bu hafta başında en iyi üçüncü çeyrek finans raporunu açıkladı. Teknoloji devinin, 15.1 milyar dolarlık vergi cezasının üçte birini ödediği açıklandı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/01/apple-2018-mali-yili-ucuncu-ceyrek-sonuclarini-acikladi/]

Avrupa Komisyonu, teknoloji devine Ağustos 2016’da toplam tutarı ödemesi emretti. Dünyanın tek 1 trilyon dolarlık şirketinin Avrupa’da daha fazla istihdam sağlayacağı umuduyla ödemesi emredilen vergi tutarı daha elverişli bir şekilde ödenmek üzere yapılandırıldı.

Cupertino merkezli şirket, uzun yıllardır Avrupa’da faaliyet gösteriyor. Şirketin 1980’den beri İrlanda’da ofisi bulunuyor.

AB’ye Ödenecek Verginin Detayları

Teknoloji devi, 30 Haziran 2018 itibariyle kesilen vergi cezasının 4.5 milyar avroluk kısmını emanet olarak finanse ettiği şirketin üç aylık kazanç raporunda yer alıyor.

Teknoloji devinin AB’ye ödeyeceği toplam tutar 13 milyar avro. Faizlerle birlikte rakam 14 milyar avroya çıkıyor.

Şirketin İrlanda ve AB’yle yaptığı vergi anlaşmasının ödemeleri neredeyse tamamlanmış durumda ancak birkaç sene daha bu iş son bulmayacak gibi duruyor.

Şirketle birlikte İrlanda tarafından yapılan itirazlar mahkemeye iletilmiş durumda. Mahkeme kararını verene kadar yapılan vergi ödemeleri emanet hesaba aktarılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz