Ana Sayfa Haberler Siri Odaklı Müthiş iOS Konsepti “iOS Mogi”

Siri Odaklı Müthiş iOS Konsepti “iOS Mogi”

0
iOS Konsept iOS Mogi

Web geliştiricisi ve UI / UX tasarımcısı olan Kévin Eugène, Apple’ın AI asistanı Siri’nin görünümünü ve işlevselliğini iyileştirmek amacıyla “iOS Mogi” adını verdiği Siiri odaklı müthiş bir iOS konseptini paylaştı.

Müthiş iOS Konsepti: iOS Mogi

iOS Konsepti iOS Mogi

Eugène, iOS Mogi konsepti ile Siri için herhangi bir komutu söylemeden sanal asistanın kullanılabilmesini sağlamak amacıyla tamamen yeniden yapılandırdığını ve kullanıcılar için daha faydalı bir şekle soktuğunu belirtiyor.

iOS Mogi ile Siri, “paralel yardım” olarak tanımlanan aşağıya kaydırmalı bildirim özelliği ile buluşturulmuş. Böylece Siri, mevcut şartlar altında olduğu gibi ekranın tamamını kaplamıyor. Kullanıcı herhangi bir görevi yürütürken, bildirim başlığı olarak bağlantılı görevler yürütebiliyor.

Konseptte sunulan bir örnekte, Mesajlar uygulamasında arkadaşıyla yazışan kullanıcı Siri’ye “Bana Japonya’daki fotoğrafları göster” diye sesleniyor. Siri, Japonya’da çekilen fotoğrafları bulup, bildirim başlığında kullanıcı sorgusuna cevap veriyor.

iOS Mogi’de Siri’nin bağlamsal farkındalığı sayesinde, kullanıcı, aşağıya doğru çekilerek açılan bildirim başlığından tüm fotoğrafları doğrudan arkadaşına gönderebiliyor.

iOS Konsepti iOS Mogi

iOS Mogi konseptinde Siri’nin bir uygulamadayken başka bir uygulamayı açmasını talep edebilmek mümkün. Mesela herhangi birisine mail gönderirken ihtiyacınız olan fotoğrafa ulaşmak için Siri’den “şu arkadaşımla olan yazışmalarımı aç” diyebiliyorsunuz. Böylece Siri, belirttiğiniz kişi ile yazışmanızı açıyor ve ihtiyacınız olan fotoğrafı doğrudan mail uygulamasına kaydırıp bırakabiliyorsunuz.

Eugène’nin hazırladığı konseptte, Apple Music’te şarkı sardırma veya Mail uygulamasında bir e-posta içeriğini düzenleme gibi dokunmatik hareketleri de ses komutlarına çeviren “Siri Eylemleri” özelliği kullanılabiliyor.

Konsept, iPhone ile fiziksel olarak etkileşime girmeden özellikle engelli kullanıcıların çeşitli özellikleri kullanabilmesi için son derece faydalı duruyor.

iOS Mogi’deki Siri özelliklerinin sonucusu gelişmiş kopyala-yapıştır özelliği. Bu özellik sayesinde Siri, uygulamalarda kopyalanan tüm verileri kaydediyor ve ihtiyaç anında bu kayıtlara kolayca ulaşılabiliyor.

iOS Mogi Konsepti

iOS Mogi’deki Siri özelliklerinin sonuncusu, gelişmiş bir kopyala / yapıştır özelliği de dahil olmak üzere, iOS’daki herhangi bir yerden başka bir uygulamada kullanmak için öğeleri kaydetmeyi içeriyor. Kopyalanan veriler başka bir uygulamada kullanılmak içi tekrar kopyalanabilirken açık olan uygulama ekranına sürükleyip bırakılabiliyor.

iOS Mogi, Apple’ın mobil işletim sistemi için Apple Harita güncellemeleri, canlı bildirimler, çoklu görevler, gelişmiş ARKit özellikleri ve daha fazlası için birçok fikirle dolu. Konseptin tamamını görmek için Eugène’nin Medium yazısına göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz