Ana Sayfa Apple Rakipleri Apple’ı Saf Dışı Etmek İstiyor!

Rakipleri Apple’ı Saf Dışı Etmek İstiyor!

0
Apple Katlanabilir iPhone

En az dört büyük akıllı telefon üreticisinin 2019 yılında katlanabilir akıllı telefon modelleri için çalışma yaptıkları bir süredir konuşuluyor. Bu radikal değişim, satışları yavaşlayan akıllı telefon pazarını canlandıracak gibi duruyor.

Samsung, katlanabilir akıllı telefonu için planlarını neredeyse halka açık tutuyor. Güney Koreli şirketin 2019’un ilk yarısında katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya süreceği iddia ediliyor. Pek çok analist bunun kesin olduğunu dile getiriyor.

Geçtiğimiz hafta Çinli Huawei’nin Samsung’un alttan alttan yaptığı PR çalışmasına darbe vurmak için önemli bir atak yaptığı ortaya çıktı. Huawei, ABD’de iyi bir akıllı telefon üreticisi olarak bilinmiyor ancak şu anda Apple’ın önünde, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda. Şimdilerde şirketin katlanabilir bir akıllı telefon ile yerini güçlendirmek istediği konuşuluyor.

Katlanabilir Akıllı Telefon için Çinliler Sıraya Girdi!

Üçüncü en büyük akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi, görünüşe göre katlanabilir akıllı telefon modasına ayak uydurma niyetinde. The Korea Herald‘a göre, Çinli şirket, katlanabilir akıllı telefonu için Koreli parça üreticileriyle çalışıyor.

Hem Samsung hem de Huawei’nin önümüzdeki yıl katlanabilir akıllı telefonları ile gelmesi beklenirken, Xiaomi’nin de katlanabilir akıllı telefonu ile öne çıkması kuvvetle muhtemel.

İkinci bir Çinli şirket olan Oppo’nun da katlanabilir akıllı telefonu için Koreli parça üreticileri ile görüşme halinde olduğu iddia ediliyor.

Katlanabilir iPhone?

Apple‘ın önümüzdeki yıl için katlanabilir iPhone planı yok gibi duruyor. Fakat, Tim Cook’un yeni akıllı telefon akımını görmezden gelmediğini tahmin etmek zor değil.

Apple’ın 2020 yılı için katlanabilir iPhone’unu planladığını gösteren birçok rapor var. Yakın tarihli bir raporda, katlanabilir iPhone’un 2021’e kadar gelmeyeceği iddia edildi.

Bu durum, Apple’ı katlanabilir akıllı telefon kategorisinde en iyi rakiplerinin arkasında kalmasına neden oluyor ve bu kesinlikle basite alınabilecek bir durum değil.

Ayrıca, hiç kimse Samsung’un amiral gemisi Galaxy S10’unun katlanabilir olacağını iddia etmiyor. Bunun yerine, Samsung’un piyasa ilgisini ölçümlemek için farklı bir model ile katlanabilir akıllı telefonunu sunması bekleniyor.

Aynı strateji Huawei, Xiaomi ve Oppo için de geçerli. Apple’ın böyle bir stratejiyi izlemesi ise mümkün değil.

Cupertino merkezli şirket, yılda iki veya üç cihaz tanıtıyor ve milyonlarca satış bekliyor. Apple’ın katlanabilir akıllı telefonların benimsenme oranını artıncaya kadar katlanabilir iPhone üretmeyeceği bir gerçek. Ve muhtemelen, piyasa talebini de göz önünde bulundurarak katlanabilir iPhone modelleri 2020’den önce gelmeyecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz