Ana Sayfa Haberler iPhone Çip Üretim Tesislerine Büyük Hack Saldırısı!

iPhone Çip Üretim Tesislerine Büyük Hack Saldırısı!

0
TSMC iPhone

Bloomberg’in haberine göre, Apple‘ın en önemli tedarikçilerinden -özellikle de iPhone’ların- biri olan TSMC, bir bilgisayar virüsü yüzünden birçok üretim tesisinde üretimi durdurmak zorunda kaldı.

Konuyla ilgili detaylar belirsiz ancak TSMC’nin yeni iPhone’lar için üretimini hızlandırdığı süreçte meydana gelen bu aksaklığın ciddi sonuçlarının olabileceği üzerinde duruluyor.

TSMC, yaptığı açıklamada, üretim araçlarının büyük kısmının sorundan etkilenmediğini ancak sorundan etkilenen araçların bulunduğunu açıkladı. Şirketin üretim tesislerinin birçoğunun birkaç gün içinde yeniden üretime başlayacağı belirtiliyor.

Virüs sızıntısının üretim tesisinden üretim tesisine göre değiştiği konuşuluyor. Chipmaker, virüsün bir bilgisayar korsanı tarafından oluşturulmadını belirtirken, sorundan kimin sorumlu olduğu ise henüz belli değil.

TSMC’nin baş mali sorumlusu Lora Ho, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, şirketin ilk kez bir virüs saldırısına uğramadığını ancak bu tür bir saldırının ilk kez üretim hattını vurduğunu söyledi.

Bununla birlikte Lora Ho, özellikle saldırıdan Apple çiplerinin etkilenip etkilenmediği ve saldırının şirket geliri üzerindeki etkilerine değinmekten kaçındı.

Mayıs ayında, TSMC’nin bu yılki iPhone modelleri için görünüşte 7 nanometre A12 çiplerinin seri üretimine başladığı iddia edildi. Şirket, yeni çiplerin üretimini bu yılki iPhone modellerinin lansmanına kadar yeterli düzeye getirmek için çalışıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz