Ana Sayfa Haberler İşaretleme Özelliği iOS 12 ile Artık Çok Daha Kullanışlı!

İşaretleme Özelliği iOS 12 ile Artık Çok Daha Kullanışlı!

0

Genel olarak iOS 12, gerçekten yeni ve çarpıcı özellikler sunmuyor. Daha çok iOS 11’deki mevcut özelliklerin daha gelişmiş halini sunan bir güncelleme konumunda.

iOS 12’nin en çarpıcı özelliği şüphesiz Rahatsız Etme Modu’nun geliştirilmiş olması. Uyku Zamanı ile Rahatsız Etme Modu artık çok daha kullanışlı ve farklı bir görünüme sahip.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/30/en-iyi-10-ios-12-ozelligi/]

Elbetteki iOS 12 daha birçok büyük-küçük yeni özellik sunuyor. Bunlardan biri de Ekran görüntüleri, PDF’ler ve Fotoğraflar için her zaman kullanışlı olan İşaretleme özelliği. Bu özellik iOS 12 ile çok daha iyi hale getirilmiş durumda.

iOS 12’nin İşaretleme Özelliği

iOS 12 işaretleme özelliği

iOS 12’nin İşaretleme özelliğinde yeni kalemler araçları kullanılabiliyor. Tıpkı eski kalemlerin kullanıldığı gibi, yeni kalem araçlarına ulaşmak son derece kolay ve beş farklı uç boyutu arasından dilediğinizi seçebilir, opaklık ayarından özelleştirme yapabilirsiniz.

iOS 12 işaretleme özelliği kalemler

Yeni araçlar ayrıca Notlar uygulamasındaki çizim araçlarına da taşındı. Bir iPad’e ve Apple Pencil’a sahipseniz, muhtemelen iOS 12 ile iPad’in Notlar uygulamasına hayran kalacaksınız. Apple Pencil’ın çok düşük olan gecikme süresi sayesinde adeta kağıt üstünde çizim yapıyor veya not alıyor hissine kapılabilirsiniz.

iOS 12’nin ile iOS’un İşaretleme özelliği çok daha fazla kalınlık seçeneği ve gelişmiş opaklık ayarı ile tam teşekküllü bir çizim uygulamasına dönüşmüş durumda.

Renkler

Son olarak, İşaretleme özelliğine bir renk paleti eklendi. Artık sadece dört renk ve siya beyaz ile sınırlı değilsiniz.

Şimdi renk bölümünün sonunda kullanılabilir ekstra bir renk dairesi bulunuyor. Bu daire dokunduğunuzda 12×10 renk ölçeği ile özel renk paletine ulaşabilirsiniz. Herhangi bir araç için (kalem, fosforlu kalem veya kurşun kalem) herhangi bir rengi kullanabilirsiniz.

iOS 12 işaretleme özelliği renk paleti

Başta da belirttiğimiz gibi, küçük ama İşaretleme özelliğinin daha kullanışlı hale gelmesi adına kesinlikle önemli geliştirmeler bunlar ve bu sonbaharda herkese açık olarak yayınlanacak olan iOS 12 ile tüm iOS cihazlara gelecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz