Ana Sayfa Haberler Safari’de YouTube’u 5 Kat Daha Hızlı Kullanmak!

Safari’de YouTube’u 5 Kat Daha Hızlı Kullanmak!

0
Safari YouTube Hızlandırma

YouTube’u Safari’de ziyaret ettiğinizde diğer tüm web sitelerine kıyasla daha yavaş yüklenmesi dikkatinizi çekti mi? Peki, çok az çabayla popüler video paylaşma platformunun Apple’ın keydi web tarayıcısındaki yüklenme hızını 5 kat daha hızlandırabileceğinizi biliyor musunuz?

YouTube’un yeni tasarımı Google Chrome dışındaki tarayıcılarda daha iyi performans göstermiyor ancak bazı basit ayarlamalarla önceki tasarıma geri dönebilir ve yüksek hızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Video paylaşım platformunun bu kadar kötü performans göstermesi Safari’nin bir hatası değil. Aynı sorun Firefox ve Microsoft Edge kullanıcılarını da etkiliyor. Bu, Google’ın kullanıcılarını kendi web tarayıcısı Chrome’a yönlendirme politikasının bir sonucu.

Google, hizmetlerinin Chrome’da daha iyi çalışacak şekilde geliştirmeler sunuyor. Bazı rakip tarayıcılarda da çalışmasını engelliyor. YouTube’un yeni tasarımı sonrası yavaşlaması, kullanımdan kaldırılan bir API’dan kaynaklanıyor.

Mozilla için uygulama yöneticisi olan Chris Peterson’a göre, bu API eksikliği video paylaşım platformunun Safari, Firefox ve Edge’de beş kat daha yavaş performans göstermesine neden oluyor. Ancak bunu değiştirmenin bir yolu var.

Safari’de YouTube’u Hızlandırma Yöntemi

Google’dan başka web tarayıcıları tarafından desteklenmeyen Polymer 2.0’a veya Polymer 3.0 API’lardan birine geçiş yaparak başlayabilirsiniz. Bu, YouTube sayfalarının çok daha hızlı yüklenmesine yardımcı olur. Ama bu API’ları kullanmaya başlamak muhtemelen tam olarak işe yaramayacaktır.

Ek kolay çözüm, YouTube’u Polymer 1.0 API’sine güvenmeyen eski tasarımına geri dönmeye zorlamaktır. Eski tasarıma döndüğünüzde Koyu Tema gibi özellikleri kullanamayacaksınız ancak YouTube’u artık çok daha hızlı kullanmaya başlayacaksınız.

YouTube’u eski tasarımına dönmeye zorlamak için Safari’de yapmanız gerekenler:

1) Tapermonkey komut dosyasını buradan indirin.

2) Onayınız istendiğinde komut dosyası için “Güven” seçeneğine deyin.

3) YouTube’u klasik modda kullanmaya zorlayan kullanıcı komut dosyasını buradan indirin.

Şimdi Mac için Safari’de YouTube’u 5 kat daha hızlı kullanmaya başlayabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz