Ana Sayfa Apple Apple, iOS Platformu ile ABD’yi Kasıp Kavurdu!

Apple, iOS Platformu ile ABD’yi Kasıp Kavurdu!

0
Apple iOS

Analiz firması Mixpanel bugün, ABD’de kullanılan cihazlar için mobil işletim sisteminin pazar payı ve mobil web tarayıcı kullanımıyla ilgili en yeni verilerini paylaştı.

Mixpanel’in verilerine göre, Apple, mobil işletim sistemi iOS‘u ile Android’e kıyasla kullanıcı tabanını ABD’de neredeyse iki katına çıkardı. iOS’un kullanım oranının artmasıyla Safari’de ABD’nin en popüler mobil web tarayıcısı oldu.

Araştırma sonucunda paylaşılan verilere göre, Amerikalılar’ın yüzde 65,5’i Apple’ın iOS platformunu tercih ediyor. Google’ın mobil işletim sistemini ise Amerikalılar’ın yüzde 34,46’sı kullanıyor.

Bazı eyaletlerde iOS’un kullanım oranı oldukça yüksek. Öyle ki kimi eyalette iOS platformunun kullanıldığı mobil cihazların oranı yüzde 75’i aşıyor.

Apple’ın mobil işletim sisteminin yüksek oranda kullanıldığı en büyük ABD eyaletleri şu şekilde;

  • Alaska: yüzde 77,88 iOS – yüzde 22,12 Android
  • Connecticut: yüzde 76,94 iOS – yüzde 23,06 Android
  • Rhode Island: yüzde 75,50 iOS – yüzde 24,5 Android
  • New York: yüzde 72,57 iOS – yüzde 27,43 Android
  • California: yüzde 66,72 iOS – yüzde 33,28 Android

Oranlara bakarak Apple’ın mobil işletim sistemi ile ABD’yi kasıp kavurduğunu söylemek mümkün. iOS platformu kadar Safari de kullanım oranı ile göz dolduruyor. Şu anda ABD’nin en popüler web tasarayıcısı konumunda olan Safari’nin mobil tarama trafiğine olan etkisi yüzde 58,06.

Google’ın mobil web tarayıcısı Chrome, ABD’deki mobil tarama trafiğinin yüzde 32,48’ini oluştururken Facebook, web tarayıcısının yüzde 8,82 olan kullanım oranı ile üçüncü sırada yer alıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz