Ana Sayfa Apple Apple Ürünleri için İade, Garanti Şartları ve Tüketici Hakları Neler?

Apple Ürünleri için İade, Garanti Şartları ve Tüketici Hakları Neler?

1
Apple Garanti Şartları

Türkiye’deki Apple ürünleri için tüketici kanunu çerçevesinde belirlenen hakların tamamı kullanılabilmektedir. Tüketici kanunu ile tüketiciler, arızalı ürünler için ücretsiz onarım veya değişim talebinde bulunabilirler. Bununla birlikte, indirim veya geri ödeme talebinde de bulunabilmek mümkün.

Tüm bu haklar satın alınan Apple ürününün teslim tarihinden iki yıl sonra sona erer. Yani Türkiye’de satılan Apple markalı tüm ürünler için garanti süresi 24 ay yani 2 yıldır.

Herhangi bir Apple ürününü satın aldığınızda, Apple’ın iki yıllık sınırlı garantisini de satın almış olursunuz. Bu garanti, Türkiye’deki tüketici kanunu çerçevesinde ve Apple’ın belirlediği şartlarda uygulanmaktadır.

Sizin için Apple’ın standart iade politikasını ve garanti şartlarını bir araya getirdik. Böylece, haklarınızı bilecek ve herhangi bir olumsuzlukta bu haklarınızı istisnasız kullanabileceksiniz.

Apple’ın Standart İade Politikası

Apple’dan satın aldığınız Apple markalı ürünü iade edebilirsiniz. Apple’ın sunduğu standart iade politikası 14 gün ile sınırlanmıştır.

Herhangi bir Apple ürününü satın aldıktan 14 gün içinde ürünü iade edebilirsiniz. Bu 14 günlük süre sınırı yaşanan soruna veya sağlayıcıya göre değişiklik gösterebilmektedir ancak standart iade süresi 14 gündür. Bu 14 günlük süreç ürünün teslim alınması ile başlar.

Apple ürününün iade niyetinin Apple’a iletilmesinin ardından ürünün iade edilmesi için 14 günlük ek süre verilmektedir. Ürünün iadesi için orijinal makbuzu, orijinal ambalajı ve birlikte gelen aksesuarlarının tam ve eksiksiz olması gerekmektedir. Ürünün iadesi öncesi bir sözleşme hazırlanmalı ve Apple’a gönderilmelidir. Ardından Apple sizinle iletişime geçecek ve iade süreci başlayacaktır.

Apple Store’lar aracılığıyla da doğrudan ürünün iadesi sağlanabilir.

İade prosedürleri ve izlenmesi gereken süreç için Apple Destek ile iletişime geçebilirsiniz.

Apple Garanti Şartları

Apple markalı ürünler için özellikle bilinmesi gereken ve özetle Türkiye’de sunulan garanti şartları aşağıdaki gibidir;

  • Garanti süresi 24 ay / 2 yıldır.
  • Ürünün tamamı (tüm parçalarıyla birlikte) Apple’ın garantisi kapsamındadır.
  • Ürünün garanti süresi içinde bozulması durumunda onarım süresi garanti süresine eklenir. Yani, ürünü aldıktan 10 gün sonra ürün bozuldu veya arızalandı diyelim. Ürünün 10 gün boyunca serviste kalması durumunda ürünün garanti süresine o 10 günlük servis süresi eklenecektir. Böylece ürünün garanti süresinden hiçbir kayıp yaşamamış olacaksınız.
  • Bir ürünün onarım süresi 20 günü aşamaz. Aşması durumunda ücretsiz ürün değişimi veya para iadesi talebinde bulunma hakkınız oluşur.
  • Ürünün arızasının 10 gün içinde tamamlanmaması durumunda müşteriye kullanması için benzer bir ürün sağlanma zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Garanti süresi içinde ürün malzeme, işçilik veya montaj kaynaklı bir hatadan dolayı arızalanırsa işçilik maliyeti, yedek parça fiyatı gibi herhangi bir ücret talebinde bulunulamaz.
  • Onarılan ürün aynı sorundan bir yıl içinde en az dört veya maksimum altı defa arızalanırsa müşteri ürün için para iadesi veya değişim talebinde bulunma hakkı oluşur.
  • Garanti kapsamındaki bir ürün için parça temini yapılamıyor veya servis sağlanamıyorsa o ürün için para iadesi veya yeni bir ürün için indirim talebinde bulunulabilir.

Tüm Apple ürünleri için kullanma kılavuzundaki talimatlara uyulmalıdır. Bu talimatlara uyulmaması durumunda oluşabilecek hasarlar veya arızalar garanti kapsamında değerlendirilmez.

Özellikle, ürünün düşürülmesi, bükülmesi gibi durumlarda oluşacak arızalar garanti kapsamında değerlendirilmemekte, kullanıcı hatası olarak görülmektedir. Sıvı teması da garanti kapsamında değerlendirilmemektedir. Bu tip durumlarda oluşan arızalarda cihazın garanti dışı kalma ihtimali de bulunmaktadır.

Apple Garanti Sorgulama

Herhangi bir Apple markalı ürününüz için garanti sorgulaması yapmak son derece kolaydır. Bunun için aşağıdaki rehberimize göz atabilirsiniz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/11/apple-garanti-sorgulama-yontemi-tum-apple-cihazlari/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Ipons telefonun garantisi devam etmektedir fakat telefonum garanti kapsamina girmemis bununla ilgili bilgi almak istiyorum telefonun cami catlamis kenarlarinda cizikler varmis dediler benden 860 tl ucret talep ettiler ben bunlari sorun etmedim telfon sifirini istemedim telefonun sikintisi hoporlorden ses zor geliyor ses dugmesi bozuk sarz cabuk bitiyor telefon kasiyor ve cabuk isiniyor benim sorunum bunlar bana telefonun cami kirikmis diye tamirleri yapamazlarmis yaparsa 860 tl istiyor u sistem mantiklimidir tuketici haklarina gidebilirmiyim bu durumda yardimci olurmusunuz urun daha 1 yillik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz